Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Δεν μας έφτανε ο νέος φόρος είναι και «φουσκωμένος»

Δεν μας έφτανε ο νέος φόρος είναι και «φουσκωμένος»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» και μες στην παραζάλη του φοροεισπρακτικούπανικού της κυβέρνησης και της πίεσης που ασκήθηκε στις Εφορίες άμεσαναστείλουν τα ραβασάκια με την έκτακτη εισφορά δεν αποφεύχθηκαν τα …λάθηπου μετη σειρά τους δημιούργησαν ένα ακόμη σοκ στους φορολογούμενους. Έτσιπολύ είδανφουσκωμένη τη έκτακτη εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν και«ζαλίστηκαν» αφούαπό λάθος της γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων συμπεριλήφθηκανεισοδήματατα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτηςεισφοράς,  παρά τογεγονός ότι στο σημείωμα περιγράφονταιαναλυτικά τόσο οι εξαιρέσεις όσο και τι πρέπει να κάνει ο αποδέκτηςλανθασμένουσημειώματος.
 
«Ζαλίστηκαν» οι Εφοριακοί…παραζάλη τους φορολογούμενους
 Χαρακτηριστικό είναιτοπαράδειγμα φορολογουμένου ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα38.000ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000ευρώ. Τοραβασάκι που έλαβε τον καλούσε να πληρώσει έκτακτη εισφορά 6.320 ευρώ,γιασυνολικό εισόδημα 158.000 ευρώ, αντί για 760 ευρώ που του αναλογούσανμε τοεισόδημα των 38.000 ευρώ. Σημαντικά λάθη καταγράφονται και αναφορικά μετοτέλος επιτηδεύματος όπου καλούνται να πληρώσουν τα 300 ευρώ ακόμα καιεπιτηδευματίες οι οποίοι έχουν κάνει διακοπή πριν από την 1η Ιανουαρίου2010 ήασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά κάτω των 300 κατοίκων καικανονικάεξαιρούνται, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου έχει επιβληθείέκτακτηεισφορά για αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών η ηλικία τωνοποίων όμωςείναι πάνω από δέκα χρόνια και τα οποία επίσης εξαιρούνται.
 
Μπέρδεμα με τις επιδοτήσεις των αγροτών
Επίσης λάθη έχουν γίνει και με τις επιδοτήσεις των αγροτών καθώςαυτές που δεν συνδέονται με την παραγωγή δεν υπόκεινται στην εισφοράκαιυπόκεινται μόνο αυτές που συνδέονται με την παραγωγή. Όπως επισημαίνειοεφοριακός Α’ ΔΟΥ Ξάνθης κ. Βασίλης Αντωνίου, όσοι φορολογούμενοι έχουνλάβεισημειώματα με λάθη, θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους και ναυποβάλουναίτηση νέας εκκαθάρισης, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα απαιτούμεναδικαιολογητικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…