Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Σφάζονται» οι συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

«Σφάζονται» οι συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Κάθεάλλο παρά ενωτικό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα στους υπαλλήλους τουΔιοικητηρίου Ξάνθης αφού λίγο πριν τις εκλογές τους για την ανάδειξητου νέουΔ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, που διεξήχθησαν χθες,  «βγήκαν» τα μαχαίριαμεταξύ «πράσινων» και«γαλάζιων» συνδικαλιστών και άρχισε ο «πόλεμος» για το τι «χρώμα» θαέχει τοενιαίο ψηφοδέλτιο. «Οι μαχαιριές» είχαν ως στόχο τον προηγούμενοπρόεδρο κ.Μπάμπη Ευστρατίου και εκδηλώθηκαν με τη μορφή διαρροής ενός εγγράφουπουπαρουσιάστηκε από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Αναζητήσεις» σύμφωνα με τοοποίο ο κ.Ευστρατίου ζητούσε να κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας όλο τομήνα. Καιπαρά το γεγονός ότι ο κ. Ευστρατίου κλήθηκε στην εκπομπή (Τετάρτη 4/5)καιδιευκρίνισε ότι έκανε χρήση της συνδικαλιστικής του άδειας, όπωςάλλωστε νομιμοποιείταινα το κάνει, μόνο κάποιες συγκεκριμένες μέρες που τον καλούσαν τασυνδικαλιστικά του καθήκοντα και έπρεπε να βρίσκεται σε συνεδριάσειςτης ΑΔΕΔΥστην Αθήνα και  δενξεπέρασε ποτέ τις 1 –2 μέρες το μήνα, την επόμενη μέρα για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε,δηλώνονταςότι δεν θα συμμετέχει τις εκλογές ούτε ως υποψήφιος αλλά ούτε ωςψηφοφόρος. 
Ο κ.Ευστρατίου μιλώντας στο «Ε», τόνισε ότι δέχονταν «πόλεμο» από τους«πράσινους»συνδικαλιστές και χαρακτήρισε «λασπολόγους» όλους αυτούς που μετήλθαντέτοιαμέσα για να τον …βγάλουν απ’ την μέση. Να σημειώσουμε ότι τελικά οιεκλογέςδειξήχθησαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και με επικεφαλής τον κ. Ζάρρα. Το «Ε»τουέδωσε βήμα να τοποθετηθεί και ν’ απαντήσει επί όλων αυτών όμως ο ίδιοςαρνήθηκενα πει οτιδήποτε.
 
Ταβρόντηξε ο Ευστρατίου
Στηνεπιστολή του κ. Ευστρατίου που απέστειλε στους συναδέλφους του και σταΜΜΕαναφέρει: «….Πιστεύοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινάγιαόλους μας, πρότεινα εδώ και πολύ καιρό την δημιουργία ενός ενιαίου καιανεξάρτητουψηφοδελτίου όπως άλλωστε κάναμε τόσα χρόνια ως Νομαρχία και το οποίο θαεκπροσωπούσε πρόσωπα και όχι κόμματα και φυσικά σε αυτό θα είχανδικαίωμασυμμετοχής άπαντες οι συνάδελφοι χωρίς όμως ο ένας να κρίνει και νασυκοφαντείτον άλλον, πριν ακόμη κατεβούμε σε εκλογές, μια και ο μόνος κριτήςείναι η δικήσου αρνητική ή θετική ψήφος. Δυστυχώς όμως διάφορες κομματικές δυνάμειςπροσπάθησαν και κατάφεραν να διασπάσουν αυτήν την ενότηταστιγματίζοντας μεκομματική ταμπέλα κάθε έναν από εμάς, λέγοντας ψέματα σε διάφοραΜ.Μ.Ε.,λασπολογώντας και υβρίζοντας όποιον θεωρούσαν αντίπαλό τους. Φυσικάέτσιπροσπαθούν να διοικήσουν τον σύλλογο με το γνωστό τρόπο του «διαίρεικαιβασίλευε», βάλλοντας το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που υπήρχε – τοοποίοήταν ανοιχτό σε όλους αυτούς –  λέγονταςότι είναι κομματικό, χαρακτηρίζοντας φυσικά έτσι και τα άτομα πουσυμμετέχουνσε αυτό, γνωρίζοντας όμως οι ίδιοι εκ τον προτέρων ότι αυτά τα άτομαουδέποτεέχουν δημοσιοποιήσει τις πολιτικές τους αντιλήψεις και απόψεις στονεργασιακότους χώρο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο συνάδελφοι να πιέζουν συναδέλφους,ώστε νααποχωρήσουν από το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, συνάδελφους που ήθελαν νασυμμετέχουνστα κοινά για το καλό όλων μας. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν αρνήθηκα ότιανήκω σεέναν πολιτικό χώρο, αλλά ούτε και ποτέ πίεσα συνάδελφο να έρθει σεαυτόν παράτην θέληση του, πράγμα το οποίο τώρα συμβαίνει με συναδέλφους, οιοποίοι είτεπιεζόμενοι τηλεφωνικά από τρίτους, είτε αγανακτισμένοι από συμπεριφορέςάλλωνσυναδέλφων, οι οποίοι εσκεμμένα τους κόλλησαν κομματικές ταμπέλες, τουςσυκοφάντησαν και τους λασπολόγησαν επί προσωπικού, αποχώρησαν από τοανεξάρτητοκαι ενιαίο ψηφοδέλτιο αγανακτισμένοι και πικραμένοι».
Σ.Σ.Στο αυριανό φύλλο θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…