Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Άρωμα» λαογραφίας από την κεντρική πλατεία

«Άρωμα» λαογραφίας από την κεντρική πλατεία

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Την κεντρική πλατεία της πόλης γέμισαν οι χορευτές των πολιτιστικώνσυλλόγων της Ξάνθης, που κατέφτασαν εκεί ολοκληρώνοντας την παρέλασηΛαογραφίαςτων Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2011 που παραδοσιακά διοργανώνεται μίαακριβώςεβδομάδα πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Τα χορευτικά συγκροτήματαξεκίνησαν από την Πλατεία Μητροπόλεως, την Πλατεία Μπαλτατζή και τοΠάρκοΜεξικάνας, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία.
Παρά το τσουχτερό κρύο οι χορευτές με τις δικές τους παραδοσιακέςφορεσιές χόρεψαν για αρκετή ώρα παρασύροντας φίλους και παρατηρητέςστις ομάδεςτους, ενώ η εξαιρετική ορχήστρα με τον Βαγγέλη Δωρόπουλο στη γκάιντα,το ΓιάννηΚαναργέλλη στο νταούλι, το Θάνο Σταυρίδη (από τους CabaretBalkan)στο ακορντεόν καιάλλους μουσικούς που έπαιζαν από την εξέδρα, δημιούργησαν μία κεφάτηατμόσφαιρα, την οποία οι σύλλογοι της Ξάνθης ανέκαθεν δείχνουν ότιμπορούν νααπολαύσουν και να ενισχύσουν. Η χαμηλή θερμοκρασία δεν επέτρεψε πάντωςσεπολλούς ξανθιώτες και πιθανώς επισκέπτες να παρακολουθήσουν τηνεκδήλωση.
Βέβαια, αρωγός ήταν και το τσίπουρο που έρεε προκειμένου να ανεβάσειτη θερμοκρασία και τη διάθεση σε χορευτές και μέλη των παραδοσιακώνσυλλόγων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…