Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Βουνό» τα σκουπίδια στη Σταυρούπολη

«Βουνό» τα σκουπίδια στη Σταυρούπολη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Καταγγελτική επιστολή μεθέμαστη συσσώρευσησκουπιδιών σε συγκεκριμένοσημείοτου χωριού τηςΣταυρούπολης έφτασε στο «Ε» από τη δημότηΣταυρούπολης κ. Ειρήνη Κωτσάκη, η οποία διαμαρτύρεταιγια τη μηαποκομιδήτων σκουπιδιών εδώ και καιρόαπό σημείοπου υπάρχουν 4κάδοι και ένα μεγάλοκοντέινερ ανακύκλωσης απέναντι από τον παιδικό σταθμό τουχωριού. Οι κάδοι μπορείνα αδειάζουν αλλά τα σκουπίδια από όλο το χώροπου χρησιμοποιείταιωςπάρκινγκ δεν περισυλλέγονται. Μάλιστα, η ίδια κάνει λόγο για διακριτικήμεταχείρισηκαι για αναποτελεσματικότηταστο θέματης αποκομιδήςτων απορριμμάτων,πλην εξαιρέσεων πουοφείλονται σε ικανοποίηση ημετέρωνκαι υποστηρικτών.
Το «Ε» επικοινώνησε μετον αντιδήμαρχοΚαθαριότηταςκ. Παναγιώτη Ταρενίδη, ο οποίος εξήγησε ότι την αποκομιδήτων σκουπιδιών στην ορεινή περιοχή και τουςοικισμούςΛεύκης,Πετροχωρίου και Ευμοίρουέχει αναλάβει ο ΣύνδεσμοςΔιαχείρισηςΑπορριμμάτωνΝ. Ξάνθης, καθεστώς πουυπολογίζεται να αλλάξει τους επόμενουςμήνες.Ο ίδιος επικοινώνησε μετο Σύνδεσμοθέτοντας το συγκεκριμένοπρόβλημακαι πήρε την απάντηση ότι μέχρικαι σήμερατο πρωί το θέμαθα έχειλυθεί.
Η κ. Κωτσάκη στην επιστολή της διευκρινίζει ότι το θέμααφορά τον χώρο που προορίζεταιεδώ και πολλά χρόνια ως χώρος στάθμευσηςαυτοκινήτων απέναντι ακριβώς από τον παιδικό σταθμόΣταυρούπολης και δίπλα στο τηλεματικόδίκτυο Ιχνηλάτης ,200μαπότην πλατεία Σταυρούπολης και σημειώνει:«εδώ και καιρό έχουν συγκεντρωθεί εκεί 4 κάδοι απορριμμάτωνκαι ένα μεγάλοκοντέινερ ανακύκλωσης. Ασφαλώς και δεν ερωτήθηκαν οι περίοικοι ,ηλικιωμένοιως προς το πλείστον για την μετατροπήτου χώρου αυτού σεσκουπιδότοπο. Έξω από τους κάδους βρίσκονται πάντα σκουπίδια, απορρίμματα μαναβικήςτων καταστημάτων,κλαδιά, θάμνοικτλ. Τοαπορριμματοφόροδεν ταπερισυλλέγει. Περιορίζεται μόνοστο άδειασματων κάδων.Ειδικά τους τελευταίους 6 μήνεςη κατάσταση είναι ανυπόφορη . Εκεί παρκάρουν τα δημοτικάοχήματα.Εκεί σταθμεύουνοι γονείςγια να παραλάβουν τα παιδιά τους από τον παρακείμενοπαιδικό σταθμό.
Το κτίριο, στου οποίου την βόρεια πλευρά βρίσκονται τα σκουπίδια,λειτουργεί ως χώρος υποδοχής τουριστών και προσωρινά χώρος στέγασης τουΚΑΠΗ.Και ερωτώ μεμεγάληέκπληξη και αγανάκτηση:Πληρώνουμετα δημοτικάτέλη; Είμαστεσυνεπής απέναντι στιςυποχρεώσεις μας;Γιατίλοιπόν δεν έχουμετην ίδια μεταχείριση- που εξάλλου δικαιούμαστεαπό τον νόμο-μεάλλους δημότεςτης περιοχήςέξω από τα σπίτια των οποίων δεν υπάρχει σκουπιδάκι ούτε για δείγμα;».Στη συνέχεια αφήνει αιχμέςγια ενεργοποίηση των αρμοδίωνμόνογια την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών συμφερόντωνκαι αναρωτιέται πώς θα μπορέσειυπό αυτή την κατάσταση ναπροωθηθεί η πολυπόθητη πράσινη ανάπτυξη και ο τουρισμός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…