Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Κάντε κουράγιο και καλό κουμάντο…»

«Κάντε κουράγιο και καλό κουμάντο…»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Εξαντλήθηκε η υπομονή τους γιατίεπί  2 μήνες τουςστερούν τα 350 ευρώ πουπαίρνουν το μήνα! Οι 84 εργαζόμενες στην καθαριότητα, στα μαγειρεία καισταπλυντήρια του νοσοκομεία Ξάνθης, οι οποίες έχουν υπογράψει σύμβαση μετηνανάδοχη εταιρεία με έδρα την Αθήνα που έχει μειοδοτήσει στο διαγωνισμότουνοσοκομείου και έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας αποφάσισαν νακάνουν ταπαράπονά τους στον διοικητή κ. Μπαμπαλίδη, ζητώντας εξηγήσεις για τηνκαθυστέρηση των δεδουλευμένων τους. Όμως – όπως οι ίδιες καταγγέλλουν – αντιμετώπισαν μια ψυχρή,ανάλγητη,ειρωνική έως και απειλητική συμπεριφορά που έφτασε έως του σημείου νατις πει:«Εσείς υπογράψατε τη σύμβαση…αν δεν σαςαρέσει φύγετε» ή «κάντε υπομονή και τα κουμάντα σας…». Και αυτό πουρωτούνείναι…
 
 «Τικουμάντο να κάνει κανείς με 350 ευρώ …δύομήνες;». 
Η κα Μαρία Μεϊμαρίδου, εργαζόμενηστην καθαριότητα καταγγέλλει το γεγονός ότι παραμένουν 2 μήνεςαπλήρωτες αυτήκαι  οισυναδέλφισσές της που προέβησανσε στάση εργασίας, αλλά και τη συμπεριφορά του διοικητή κ. Μπαμπαλίδη: «:«Είμαστε2 μήνες απλήρωτες…ανεβήκαμε στον διοικητή για να δούμε τι θα γίνει καιμας είπεότι εκείνος μας έχει καθυστερήσει τα χρήματά μας και μας συνέστησε νακάνουμευπομονή. Μέχρι πότε να κάνουμε υπομονή; Αυτό γίνεται συνέχεια δεν πάει άλλο…Μας είπε ότι έχει ναπληρώσειπρομηθευτές και ότι έχει άλλες εκκρεμότητες. Δεν γίνεται όμως πάντα νακαθυστερούν τα δικά μας χρήματα,  πάνταγια να πληρώνουν κάτι άλλο. Ο κ. Διοικητής μας μίλησε αυστηρά και μαςείπε ότιπρέπει να κάνουμε το κουμάντο μας…Πώς να κάνεις κουμάντο με 380 ευρώδυο μήνεςαπλήρωτη; Ο διοικητής μας απάντησε ότι αν δεν μας αρέσει ναφύγουμε…Είναικατάσταση αυτή; Ένας διοικητής που πρέπει να είναι με το μέρος μας καιόχι ναμας φέρεται μ’ αυτό τον τρόπο… Ζητάμε να μας πληρώσουν. Έχουμεκουραστεί ναπαρακαλάμε να μας δώσουν αυτά τα 350 ευρώ που τα δουλεύουμε…Γίναμεζητιάνοι καιαπό πάνω μας απειλούνε…»
 
 
«Για να είμαι ειλικρινήςυπάρχει μια καθυστέρηση κάποιες μέρες…αλλά θα πληρωθούν»
Ο διοικητής του νοσοκομείου κ.Μπαμπαλίδης του οποίου την άποψη ζήτησε το «Ε» παραδέχτηκε ότι υπάρχειμιακαθυστέρηση μόνο μερικές μέρες που οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα:«Ναυπενθυμίσω ότι πάντα σ’ ότι αφορά το συνεργείο καθαριότητας οιεργαζόμενεςπληρώνονται τον επόμενο μήνα. Αυτή τη φορά για να είμαι ειλικρινήςυπάρχει μιακαθυστέρηση κάποιες μέρες. Δεν πληρώθηκαν μόνο τον Μάιο και ο Ιούνιοςδεντέλειωσε ακόμη. Και η εταιρεία καθυστέρησε να μας φέρει το τιμολόγιοβάσει τουοποίου εμείς εκδίδουμε το σχετικό ένταλμα και πληρώνουμε και από τηδική μαςπλευρά υπήρξε μια καθυστέρηση γιατί ο Επίτροπος δεν είναι καθημερινάστην Ξάνθη(έρχεται μια φορά την εβδομάδα) γι’ αυτό και καθυστερούσαμε 15 μέρες.Θα πάρουντα χρήματα τους ή μέχρι την Παρασκευή ή την Δευτέρα».
Σ’ ότι φορά τη συμπεριφορά τουεξήγησε: Τις είπα να κάνουν υπομονή μερικές μέρες…Δεν τις απείλησα …Δενκάνωεγώ τις προσλήψεις ή τις απολύσεις. Άλλος είναι εργοδότης τους. Εμείςπροσπαθούμε να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους. Ζητάμε κάθε μήνα κατάσταση πληρωμής τους από την Τράπεζακαθώς επίσηςκαι κάθε τρεις μήνες περιοδική δήλωση από το ΙΚΑ για να ελέγξουμε ανασφαλίζονται. Προσπαθούμε να τους διασφαλίσουμε από κάθε άποψη…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…