Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα

Στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα

0

Την αναπτυξιακή σημασία του έργου ΣΔΙΤ ανέδειξε με πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης

 

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ, το αεροδρόμιο, που θα φέρει το όνομα «Λυδία», αποτελεί μια σημαντική επένδυση για την περιοχή και υπόδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, με στόχο να αποτυπώσει τις ανάγκες της επένδυσης και να επισημάνει τον κρίσιμο ρόλο της Περιφέρειας στην υλοποίηση και εξέλιξη του έργου. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Υγείας Γεώργιος Δαλακούρας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Στέλιος Ιγνατιάδης και ο Δ/ντης του γραφείου του Περιφερειάρχη Βασίλης Μαυρίδης.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο συνδέεται με τη διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή πιλότων Egnatia Aviation Flight Training College, που δραστηριοποιέιται στην ΑΜΘ, ενισχύοντας την προσέλκυση νέων μαθητών και περαιτέρω την αεροπορική δυναμική της Καβάλας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιάστηκε στα τεκμήρια 1 στους 2 επαγγελματίες που υπέβαλαν δήλωση

Οι μισοί δήλωσαν μόνοι τους εισοδήματα πάνω από το τεκμήριο Ένας στους δύο επαγγελματίες φ…