Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν υπάρχουν πλέον ούτε ελαφρυντικά ούτε δικαιολογίες

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν υπάρχουν πλέον ούτε ελαφρυντικά ούτε δικαιολογίες

7

Προεκλογική περίοδος και οι επισκέψεις υπουργών είναι τακτικές και στο πλαίσιο αυτό γίνονται συναντήσεις με στελέχη της διοίκηση της Περιφέρειας. Με απογοήτευση διαπιστώνω ότι στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη ένα πλαίσιο στόχων και δράσεων προς συζήτηση και διεκδίκηση. Ακόμη πιο απογοητευτικό είναι ότι έργα που είχανε ξεκινήσει και ήταν στο στάδιο ωρίμασης δεν τα αναφέρουν καθόλου, είτε από άγνοια, είτε επίτηδες. Δεν ξέρω τι είναι το χειρότερο από τα δύο. Έτσι οι υπουργοί φεύγουν χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό και πρακτικό αίτημα από τη Ξάνθη. Δεν φταίνε οι υπουργοί για αυτό.



Δυστυχώς η υστέρηση δεν είναι μόνο στα μεγάλα και σπουδαία αλλά και στα μικρά και καθημερινά. Συζητείται εντός του διοικητηρίου Ξάνθης ότι περισσότερο ασχολούνται να διαμορφώσουν νέα γραφεία για τους περιφερειακούς συμβούλους αγοράζοντας έπιπλα ή αναζητώντας τρόπους να τους διατεθούν οχήματα της περιφέρειας προς καθημερινή χρήση από τους περιφερειακούς συμβούλους παρά με την ουσία. Γνωρίζω ότι εντός του διοικητηρίου οι χώροι είναι περιορισμένοι και οι υπηρεσιακές ανάγκες πολλές και εύχομαι να είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται διότι ούτε τα χρήματα για νέα γραφεία περισσεύουν ούτε τα οχήματα και οι χώροι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών αναγκών είναι αρκετά.

Παράδειγμα της αδιαφορίας που επικρατεί στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης είναι ότι εδώ και εβδομάδες η σήμανση ασφαλείας στην γέφυρα του 8ου χλμ. από Ξάνθη προς Σταυρούπολη και Εχίνο, έχει υποστεί σημαντικές βλάβες και παρά το ότι έγιναν και σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που ενημέρωναν σχετικά την περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, καμία ενέργεια αποκατάστασης δεν έχει γίνει. Το περίεργο είναι ότι από τη συγκεκριμένη γέφυρα διέρχονται καθημερινά περιφερειακοί σύμβουλοι της διοίκησης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στις καθημερινές συναντήσεις τους με την αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης δεν το έχουν συζητήσει.

Στις φωτογραφίες (ελήφθησαν 15/04/2024), φαίνεται ότι σημαντικό μέρος της σήμανσης ασφάλειας έχει καταστραφεί, ηλεκτρικά καλώδια σχετικά με τη φωτοσήμανση είναι κομμένα και αφημένα άτακτα επί του οδοστρώματος και γενικότερα η όλη πραγματική κατάσταση δεν είναι σύμφωνη με τις προβλεπόμενες μελέτες και σίγουρα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων. Η ίδια κατάσταση παραμένει και σήμερα. Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι σημαντικός, ιδιαίτερα όταν αφορά σε ένα οδικό άξονα που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και από εδώ και πέρα και πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, δεν υπάρχουν πλέον ούτε ελαφρυντικά ούτε δικαιολογίες για κανένα. Οι φωτογραφήσεις και η παρουσία σε τελετές σίγουρα απαραίτητη στo πλαίσιo των θεσμικών καθηκόντων αλλά σημαντικότερο είναι επιδόσεις στην ουσία που ευαγγελίστηκαν αναλαμβάνοντας. Σημαντικά έργα υποδομών που τα αφήσαμε σε διαδικασία ωρίμασης, δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι τα αγνοούν και τα έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους. Ελπίζω να αφυπνιστούν γιατί ο καιρός περνάει γρήγορα και πραγματικά δεν θέλω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος στον τόπο μας να περάσουν πέντε χρόνια χωρίς εξέλιξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μιχάλης Αμοιρίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Δημοκρατία δεν αρέσει πλέον

“Είναι πολύ απλό” συνόψισε η Μελίνα Μερκούρη την κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ το 199…