Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Προσφυγικό Λυκοδρόμιο Ξάνθης: Μνήμη Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Προσφυγικό Λυκοδρόμιο Ξάνθης: Μνήμη Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

0

Με παραδοσιακό «κεσκέκ» και πολλούς φίλους του οικισμού τιμήθηκε και φέτος η γιορτή

 

Με παραδοσιακό «κεσκέκ» γιόρτασε και φέτος την παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν φίλοι του συλλόγου και του οικισμού, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του αναφέρει: «Εδώ όπου το δάκρυ της Μνήμης είναι Αδελφός με την Μοναξιά,

Ένα έντονο βιωματικά Θρησκευτικό και Κοσμικό τετραήμερο συναπάντημα έλαβε και φέτος χώρα στο Προσφυγικό Παρανέστιο Λυκοδρόμιο Ξάνθης, υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Άξιου Εφημέριου Αρχιμανδρίτη Θεοφίλου Γκαράνη καθώς και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνθιμου Κυρλίδη και του υπολοίπου διοικητικού.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού την παραμονή της Μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωακείμ Μούκανος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κουδουνίων Δράμας Πατήρ Χαράλαμπος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ρίζος,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρουπόλεως Κωνσταντίνος Κώτης,οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Ταρενίδης, Ελισάβετ Παυλίδου, Αθανάσιος Χατζηαντωνίου και Τσορμπατζίδης Μάριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάββας Μελισσόπουλος, Χρήστος Κυρπόγλου και Ιωάννης Καπετανίδης, οι Σύμβουλοι του Τοπικού Σοφία Κατοίκου, Ακτσαλίδου Αθανασίου και Μαρία Βέλιου, η Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδίτη καθώς και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Σε μια εποχή όπου  η εντιμότητα της ησυχίας του Λυκοδρομίου έχει το κύρος της, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις τετραήμερες δράσεις, όπως επίσης και του δύο χορηγούς για την παρασκευή του παραδοσιακού «κεσκέκ» Παναγιωτίδη Συμεών και Εφραιμίδη Σταύρο.

Χριστός Ανέστη με Υγεία και Δύναμη σε όλες και σε όλους σας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

  Καλό Κουρμπάν Μπαϊράμ σε όλες κι όλους, φίλες και φίλους, μαθήτριες και μαθητές, γο…