Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε τέλμα το έργο του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Σε τέλμα το έργο του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

0

Κυκεώνας προβλημάτων με εργολάβους και υπερεργολάβους  – Σταμάτησαν οι εργασίες

 

«Θα ξανακινήσει», λέει ο υπεύθυνος της ΔΕΔΑ – Εγκλωβισμένοι οι καταναλωτές

 

Σε τέλμα βρίσκεται για μια ακόμη φορά το έργο σύνδεσης της Ξάνθης με φυσικό αέριο. Οι εργασίες που είχαν σταματήσει τον Σεπτέμβριο 2023 ξανάρχισαν τον Μάρτιο 2024 και αφού έχουν γίνει σε δύο οδούς,  σταμάτησαν οριστικά αφήνοντας στον «αέρα» το έργο και σε απόγνωση τους συμπολίτες μας που έχουν μπει στην διαδικασία των συνδέσεων και περιμένουν την ολοκλήρωσή τους!

Κυκεώνας προβλημάτων με το φυσικό αέριο στην Ξάνθη – Σταμάτησαν οι εργασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει ένας κυκεώνας προβλημάτων μεταξύ των εργολάβων που ευθύνονται για την καθυστέρηση του έργου. Ειδικότερα ο υπεργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της Ξάνθης (μια κατασκευαστική εταιρεία της Ξάνθης) από τον βασικό ανάδοχο του έργου έχει ολοκληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και αποχώρησε. Ο βασικός εργολάβος δεν ανανέωσε την σύμβαση ούτε έχει μπει στην διαδικασία να συνεχίσει το έργο με άλλον υπεργολάβο ή με δικά του συνεργεία όπως κάνει στην Καβάλα. Η δε αναθέτουσα αρχή και φορέας υλοποίησης του έργου η ΔΕΔΑ, βρίσκεται με την …πλάτη στον τοίχο καθώς αν κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο θα χρειαστεί άλλα δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του νέου διαγωνισμού! Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι κάπου στράβωσε το κλίμα μεταξύ της ΔΕΔΑ και του αναδόχου και γι’ αυτό δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα που έχουν όμως ως τελικό αποδέκτη τον Ξανθιώτη καταναλωτή που μπήκε στην διαδικασία να επενδύσει στο φυσικό αέριο για να εξασφαλίσει την θέρμανσή του και τελικά δεν ξέρει πότε και αν θα γίνει η σύνδεσή του καθόσον ούτε νέο δίκτυο να κατασκευάζεται στην πόλη, ούτε νέες οικοδομές μπορούν να συνδεθούν, έστω στο ήδη υπάρχον δίκτυο ακόμη αφού πρέπει το συνεργείο να σκάψει το πεζοδρόμιο και να γίνει η σύνδεση έως την οικοδομή τους. Μόνο αυτοί που έχει τοποθετηθεί στην οικοδομή τους το ειδικό ρολόι μπορούν να ολοκληρώσουν την σύνδεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που περιμένουν πότε θα γίνει η σύνδεσή τους! Επίσης οι νέοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν ούτε αίτηση να υποβάλουν αφού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δικτύου κι αυτό βέβαια έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ίδιο το έργο αλλά και στους κλάδους που εμπλέκονται με το έργο όπως τους μηχανικούς.

«Θα ξανακινήσει», λέει ο υπεύθυνος της ΔΕΔΑ – Εγκλωβισμένοι οι καταναλωτές

Να σημειώσουμε ότι ο υπεύθυνος της ΔΕΔΑ Γιώργος Τελκιρίδης στον οποίο απευθυνθήκαμε επιφυλάχθηκε να πει ότι έχει ενημέρωση ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσει κάτι πιο συγκεκριμένο. Από τα γραφεία της ΔΕΔΑ δεν υπάρχει απόκριση στις κρούσεις μας αλλά και γενικά επικρατεί μια αδιαφορία για ένα έργο που όλοι αναγνωρίζουν την σημασία του και ήταν ένα χρόνιο αίτημα της Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ορκωμοσία νέων δοκίμων εθελοντών διασωστών της ΟΔΙΑΚ

Θα πραγματοποιηθεί μαζί με αγιασμό το απόγευμα της Πέμπτης Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβο…