Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο πολύπλευρος ρόλος της Γυναίκας με «άρωμα» Ξάνθης

Ο πολύπλευρος ρόλος της Γυναίκας με «άρωμα» Ξάνθης

0

Μία βραδιά απεριτίφ διοργάνωσαν  στο παλαιό δημαρχείο Ξάνθης την Παρασκευή το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-Περιφέρεια ΑΜΘ, η ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης και η Women Act


Ειπώθηκαν αλήθειες για τον πολυδιάστατο ρόλο της Γυναίκας σήμερα μέσα από προσωπικές εμπειρίες της καθεμίας εισηγήτριας


Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-Περιφέρεια ΑΜΘ, η ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης και η Women Act διοργάνωσαν  μια βραδιά απεριτίφ στο παλαιό δημαρχείο Ξάνθης την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6 μμ προκειμένου να τιμήσουν τον «Πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας σήμερα».



Αρχικά, χαιρετισμό απηύθυνε η κα Αναστασία Τζαμπαζλή, Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Α.Μ.Θ. και μέλος της WOMEN ACT, όπως επίσης και η κα Μαίη Ζαννή, Πρόεδρος της WOMEN ACT.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί καλεσμένων εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και φορέων. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της  Περιφέρειας, του Δήμου και γυναίκες που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην περιοχή.

Τον συντονισμό της συζήτησης του πάνελ ανέλαβε η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Θράκη”, κα Μαλαματένια Αλατζά.

Εν συνεχεία,  αναπτύχθηκαν επιτυχώς ενδιαφέροντες εισηγήσεις οι οποίες απάντησαν σε ερωτήματα  αναφορικά με τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας σήμερα.

Αναλυτικά, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κα Μαίρη Τσιακίρογλου  μίλησε για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Π.Ε. Ξάνθης. Την  κα Κατερίνα Τοπούζογλου, διευθύνουσα σύμβουλο της ΣΜΥΡΔΕΞ, απασχόλησε η γυναικεία ενσυναίσθηση ως συστατικό επιτυχίας στην επιχειρηματική ηγεσία γένους θηλυκού. Έπειτα, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα Έλενα Ροφαέλα ανέπτυξε το θέμα «Γυναίκες σε θέση ευθύνης».



«Ο πολυδιάστατος ρόλος των γυναικών στη σημερινή κοινωνία και πώς μπορεί να τον υπηρετήσει. Στερεότυπα και προκαταλήψεις» ήταν η θεματική εισήγησης της μαιευτήρα-γυναικολόγου-χειρουργού, κας Αμέτογλου Χουμεϊρά. Συγκίνησε, επιπροσθέτως, η Βιωματική Εισήγηση της  κας Κελγιώργη Αθηνάς, μητέρας παιδιού ΑΜΕΑ. Η κα Χρηστακίδου Κωνσταντίνα, Αστυνόμος Β’ και προϊσταμένη γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας έκανε εκτενή μνεία σε ζητήματα αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος, η κα Χατζημητρίου Κατερίνα, οικονομολόγος-γεωπόνος, κάτοχος μεταπτυχιακού τμήματος οικονομικών επιστημών ΑΠΘ και εκπαιδεύτρια ενηλίκων  «έκλεισε» τον κύκλο των εισηγήσεων μιλώντας για αυταγάπη, αυτοσυγχαίρειν, αυτοσυμπόνοια.



Στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μία βραδιά aperitivo, αντάλλαξαν σκέψεις στο πλαίσιο ενός «ζεστού» κλίματος, αφού εν τέλει κατάφεραν να πουν αλήθειες αναφορικά με τη ΓΥΝΑΙΚΑ. Μέσα από ένα «φιλτράρισμα» βιωμάτων-εμπειριών προσέγγισαν  θέματα που πολλές φορές χαρακτηρίζονται «ταμπού» ακόμη και σήμερα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ορκωμοσία νέων δοκίμων εθελοντών διασωστών της ΟΔΙΑΚ

Θα πραγματοποιηθεί μαζί με αγιασμό το απόγευμα της Πέμπτης Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβο…