Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ποιήματα «Μεταξύ Ακαθάρτου και Γαργάρου» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ποιήματα «Μεταξύ Ακαθάρτου και Γαργάρου» στη Δημοτική Πινακοθήκη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με θερμήανταπόκριση από μέρουςτωνσυμπολιτώνπραγματοποιήθηκεη παρουσίαση τηςποιητικής συλλογής «Μεταξύ Ακαθάρτου και Γαργάρου» του Γιώργου Κωτούλα,τοαπόγευματης Τετάρτης στη ΔημοτικήΠινακοθήκη. Στο χώρο βρέθηκαν αιρετοί, πολίτες και φίλοι του πολιτισμού καιτων γραμμάτων,οι οποίοι γέμισαντην αίθουσα καιπαρακολούθησαν μέχριτοτέλος τόσο την παρουσίαση της συλλογής από το φιλόλογο- συγγραφέαΘανάσηΜουσόπουλο και τον εκδότη Μιχάλη Σπανίδη, όσο και τη μελοποίησηποιημάτωντης ποιητικής συλλογής του Γ. Κωτούλα που επιμελήθηκεο Αντώνης Μουσαδές.
Ο Θανάσης Μουσόπουλος εξήγησε ότι η ποίηση είναι ένα είδος τέχνηςπροσεγγίσιμοκαι ο καθένας μπορείνα κατανοήσει και να γράψειτην ποίηση. Μάλιστα, επειδή τον τελευταίο καιρό ασχολείται φιλολογικά με τουςποιητές Κική Δημουλά,Γιώργη Παυλόπουλο και Μιχάλη Κατσαρό, έκανε ένα πείραμαδιαβάζοντας ποιήματατων αναγνωρισμένωναυτώνποιητών παρεμβάλλονταςκαιποιήματατου Γιώργου Κωτούλαγια να καταδείξει ότι η διαφορά μπορείνα μηνείναι εμφανήςκάποιες φορές και αυτόαποδεικνύει ότι: «η ποίηση είναι ένας ουρανός από τον οποίο ο καθέναςπαίρνειτο κομμάτιπου του αρέσει».
Ο Μιχάλης Σπανίδης επικεντρώθηκε περισσότερο στο πρόσωπο και τιςδεξιότητες του ίδιου του ποιητή. Σημείωσεότι είναι: «φύσει εκλεκτικός και ρηματικάλειτουργικός. Αυτό περιορίζεται και αυτοσυγκεντρώνεται σε εκείνα πουγνωρίζεικαλά. Το ποιητικό πρόσωπο εμφανίζεταιαπελεύθερο και έμπειροκαικαταθέτει μεποιητικήευκρίνεια μαρτυρίεςαντοχής»και σε άλλο σημείοσυμπλήρωσε:«η ποίησή του γίνεται μελέξεις επιμελώςεπιλεγμένες,επεξεργασμένεςκαι τοποθετημένεςπου συγκρατούν ένα κύμααισθημάτων,μίασχέση σεβασμού».
Την μουσικήολοκλήρωση της βραδιάς ανέλαβε ο Αντώνης Μουσαδές, τον οποίο συνόδευσανοΓιάννης Βαρελίδης, ο Τάσος Καψάλας και ο Βαγγέλης Κοντόπουλος,παρουσιάζονταςεκείνα τα ποιήματατουΓιώργου Κωτούλα που ανέλαβε να μελοποιήσειο πρώτος. Να σημειωθείότι οΓιώργος Κωτούλας μετο ΘανάσηΜουσόπουλο, το Μιχάλη Σπανίδη και τον Αντώνη Μουσαδέ αποτελούν ιδρυτικάμέλητου ΔικτύουΛόγου και Πράξης, το οποίο και μέσααπό τέτοιες εκδηλώσεις άρχισενα δείχνει τη δυναμικήτου. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…