Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Κλείνει και ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων;

Κλείνει και ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Υπό κρίση για «λουκέτο» βρίσκεταικαι ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων αλλά και του Φαναρίου αφού έχεικατατεθείεισήγηση που περιλαμβάνει σχέδιο αναδιάρθρωσης όλων των λιμενικών αρχώντηςχώρας ήτοι: αναβαθμίσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις. Η είδηση γιακατάργησησυγκεκριμένα του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων δεν επιβεβαιώθηκε από τονΔιευθυντήτου Γραφείου Τύπου του Λιμενικού πλοίαρχο κ. Σαμπατάκη Ηλία με τονοποίοεπικοινώνησε το «Ε», μας γνωστοποιήθηκε όμως ότι έχει κατατεθεί ηεισήγηση πουθέτει κριτήρια και προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα γίνει ηαναδιάρθρωση,ωστόσο αυτή ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.  Κατά συνέπεια στο επόμενοχρονικό διάστημα θαγνωρίζουμε σίγουρα.
 
Μετά από 13 χρόνια λειτουργίαςθα τον κλείσουν;
 ΟΛιμενικός Σταθμός Αβδήρων δημιουργήθηκε το1998, υπάγεται στο Υπολιμεναρχείο Λάγος, απασχολεί 9 άτομα καιστεγάζεται σεκτίριο που κατασκεύασε και παραχώρησε η νομαρχία Ξάνθης, στο λιμενικόσώμα, το2003,  και βρίσκεταιστη Σκάλα Αβδήρων.Διαθέτει λιμενικό σκάφος και αντίστοιχη επάνδρωση σε πλήρωμα και στηναρμοδιότητα εμπίπτει η αστυνόμευση όλης της παραλιακής ζώνης τωνΑβδήρων καιτου Τοπείρου, η αντιμετώπιση περιστατικών κινδύνου από πλέοντα σκάφη ήλουόμενους, η λαθραλιεία ή παράνομη διακίνηση ανθρώπων ή εμπορευμάτωνόπωςεπίσης και η πυροπροστασία των αλσυλλίων της παραλιακής ζώνης.
 
Δεν έχει ενοίκια και το κόστοςλειτουργίας του καλύπτεται από τα πρόστιμα. Γιατί να κλείσει;
 Ουπολιμενάρχης Λάγος κ. Συμεωνίδης Αναστάσιοςδήλωσε στο «Ε»  ότιο ίδιος δεν έχειπληροφόρηση σχετική με το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων,επεσήμανεόμως την αναγκαιότητα της  λειτουργίαςτου καθώς συντρέχει άμεσα αντιμετωπίζοντας περιστατικά όπως αυτό της 1ης  Ιουλίου με την παροχήσυνδρομής σε ακυβέρνητοσκάφος στα Άβδηρα ή στις πρόσφατες περιπτώσεις πνιγμών, συμβάλλονταςέτσι στηναποτελεσματικότερη λειτουργία της Λιμενικής υπηρεσίας: «Υπάρχειαναγκαιότητατης συνέχισης λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων καθώς έχουμεέξαρση τωνκλοπών και ο Σταθμός καλύπτει το κομμάτι της ασφάλειας της ακτής,δεδομένου καιότι δεν υπάρχει αστυνομικός σταθμός στα Άβδηρα. Πιστεύω ότι αυτά θα συνεκτιμηθούν στην απόφαση τουυπουργείου». Επίσης πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα κόστους λειτουργίαςαφού αυτόκαλύπτεται από τα έσοδα (επιβολή προστίμων κ.λ.π.) και επιπλέον δενυπάρχειενοίκιο καθώς το κτίριο είναι ιδιόκτητο μετά τη δωρεά της Νομαρχίας.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 40% ανήλθαν οι καισαρικές στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή α…