Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Καλό χειμώνα με ισχυρούς ανέμους στην Ξάνθη

Καλό χειμώνα με ισχυρούς ανέμους στην Ξάνθη

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Μεισχυρούς ανέμουςαποχαιρέτισε χθες το καλοκαίρι ηΞάνθη, μεκατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας,τουλάχιστον 10 βαθμών,και διακοπτόμενεςβροχοπτώσεις.
Ηθερμοκρασίαέπεσε από το πρωί της Δευτέραςστους 9ο Cκαι μέχριτο μεσημέριανέβηκε στους 11ο C.Ο άνεμοςείχε ισχύ περί τα 34 χλμ/ώρα, δηλαδή τα 6 μποφόρπερίπου, ενώ η ανώτερη τιμήτου έφτασε στα 38 χλμ/ώρα. Σε ορισμένασημείαπάντως, και ιδίως στην Εγνατίαοδό τα μποφόρέφτασαν μέχρικαι τα 8, γι’ αυτό και κρίθηκεεπικίνδυνη η κυκλοφορία οχημάτωνμεμεγάληεπιφάνεια.
Βελτίωσητου καιρού, σύμφωναμετις προβλέψεις, αναμένεταιαπό σήμερατο μεσημέριμετη θερμοκρασίανα εκτιμάταιότι θα φτάσει τους 16οC μεσυννεφιά. Στους 19ο C εκτιμάταινα είναι το μεσημέριτης Τετάρτης, ενώ ενδεχομένωςνα έχουμενέα επιδείνωση του καιρού από τηνΠέμπτη.
 
Στηνπόλη και τα ορεινά από το πρωί τα συνεργείατου τμήματος Πρασίνου
Συναγερμόςσήμανεστασυνεργεία του τμήματοςΠρασίνου που βρέθηκαν από τοπρωί της Δευτέραςστους δρόμουςτης πόλης, προκειμένουνα απομακρύνουνσπασμένακλαδιά και δέντρα, που αλλούξερίζωσε και αλλού έκοψε ο δυνατός άνεμος.Παρενέβησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, κάποιοι μεφορτηγά απομάκρυναντα σπασμένακλαδιά, ενώ άλλοι εργαζόμενοιτοποθετούσαν τα στηρίγματαστα μικράδέντρα, προκειμένουνα μηνξεριζωθούν από το δυνατό αέρα. ΟαντιδήμαρχοςΠρασίνου Απόστολος Αγκόρτσας σημείωσεότι οι 30 περίπου εργαζόμενοιτης υπηρεσίας με6 αλυσοπρίονα δούλευαν στα σημείαπου κλήθηκαν και εξήγησε ότι θαβρίσκονται σε υπηρεσία μέχριναδιεκπεραιωθούν όλα τα προβλήματα.
Όπωςμαςεξήγησε ο Γιώργος Καφούτης από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε.Ξάνθης η βροχή που προηγήθηκε των ισχυρών ανέμωνέκανε το χώμαμαλακόκαι άρα ήταν ευκολότερο ναξεριζωθούν τα δέντρα. 
 
Έκλεισεγια τα βαριά οχήματα η Εγνατία, κανονικά ηκίνηση των Ι.Χ.
Επίποδός και η Τροχαία που απέκλεισετην κίνηση των μεγάλωνοχημάτωνάνω των 3,5 τόνων από τις 10 τοπρωί, στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένααπό το δυτικό κόμβοΚομοτηνής  έως τον κόμβοΒαφέικων Ξάνθης και για τα δύο ρεύματακυκλοφορίας, για προληπτικούςλόγους και επειδή σε κατά τόπους σημείααυξάνεται η ισχύς των πλαγιομετωπικώνανέμων.Παρόλααυτά το πρωί ντελαπάρισε μίανταλίκαιρανικών πινακίδων στο ύψος των Αμαξάδων,αλλά χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία.
ΤοτμήμαΤροχαίας άφησε ανοιχτό το πότε θαάρει τον περιορισμόγια τα βαριάοχήματα,σημειώνονταςότι θα κρίνει ανάλογα μετην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.Η κυκλοφορία για τα οχήματααυτά διεξήχθη μέσωτης παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής– Ξάνθης
 
Συνεχήτηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική
Δεκάδεςτηλεφωνήματαδέχθηκε και η Πυροσβεστική πουκλήθηκε να απομακρύνεισπασμένακλαδιά και κορμούς.Όπως μαςπληροφόρησε ο διοικητής της Π.Υ.Ξάνθης κ. ΔημήτρηςΓενιτζές μέχριτο μεσημέριδέχθηκε τηλεφωνήματακαι παρενέβη στις περιοχές Μ. Βόγδου, Ηλιουπόλεως,Φιλαδελφείας, Σαμακώβ,Εκτενεπόλ, Χρύσα, αλλά και στα πεδινά, κοντά στα Βαφέικα και ταΜάγγανα. Ησυνδρομήσυνεργείων του δήμουαπαιτήθηκε και στις οδούς Βασ.Σοφίας, την επέκταση της Βλαχοπούλου, αλλά και στο δρόμοπρος την ορεινή περιοχή και τονοικισμότης Σταυρούπολης.
 
Μικροπροβλήματαμε το ηλεκτρικό ρεύμα
Προβλήματαμεμικροδιακοπέςτου ηλεκτρικού ρεύματος,λόγω της πτώσης δέντρων καικλαδιών πάνω σε σύρματατης ΔΕΗ, σημειώθηκανκαι σε χωριά των δήμωνΞάνθης και Μύκης. Στους Τοξότεςκαι το Εύμοιροοι βλάβες αποκαταστάθηκαν αμέσως,ενώ στον Κένταυρο το ρεύμαέπεσε σε όλο το χωριό αλλά τοσυνεργείο της ΔΕΗδούλευε από το πρωί προκειμένουνα επαναφέρει το ρεύ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…