Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 11.000 ευρώ με συμβιβασμό πληρώνει ο δήμος για ατύχημα

11.000 ευρώ με συμβιβασμό πληρώνει ο δήμος για ατύχημα

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με διαδικαστικού τύπου θέματα ασχολήθηκε η δημαρχιακή επιτροπή στηνπρώτη μετεκλογική συνεδρίαση με την απουσία της αντιπολίτευσης και τουκ.Απόστολου Αγκόρτσα.
 
11.000 ευρώ σε συμπολίτη που τραυματίστηκε από υπαιτιότητα τουδήμου
Στα εκτός ημερησίας διάταξης εστιάστηκε το ενδιαφέρον με πρώτο θέματης απόφαση για την ανάκληση της απόφασης ανάκλησης της άδειαςλειτουργίαςκαταστήματος καφέ (ιδιοκτησίας Δαλάτση) στη Γ. Σταύρου διότι μετά απόέλεγχοπου διενεργήθηκε εξέλιπαν οι λόγοι ανάκλησης. Ως γνωστόν, πρόκειται γιαένα απότα 9 καταστήματα των οποίων η άδεια ανακλήθηκε μετά από πολλές αναβολέςκαιδυσκολία από μέρους της επιτροπής λόγω παραβάσεων σχετικών με τηνανάπτυξητραπεζοκαθισμάτων και άλλα συναφή.
Ακόμη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε υπόθεση ατυχήματος, του οποίου τηνευθύνη αναγνώρισε το δικαστήριο ότι φέρει ο δήμος και γι’ αυτόεπιδίκασε 14.000ευρώ πρωτοδίκως και 10.000 ευρώ νομιμοτόκως στο εφετείο για τοσυμπολίτη κ.Ζαχαρία Χαλκίδη, με τον οποίο ήρθε σε συμβιβασμό να πληρωθεί ποσό11.000 ευρώκαι να κλείσει η υπόθεση για να μην υπάρξει και άλλη καθυστέρηση καιαύξηση τουποσού της αποζημίωσης από τον υπολογισμό των τόκων. Το θέμα βέβαια,απαιτεί καιτην έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.
 
«Ανοιχτή υπόθεση» μεταξύ δήμου και δασαρχείου για έκτασηπλησίοντης ΣΕΚΑΠ
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν συνοπτικά καιπεριλάμβαναν την έγκριση και κατακύρωση πρακτικού ανοίγματοςοικονομικώνπροσφορών δημοπρασίας του έργου: «λειτουργική ενοποίηση πληροφοριακώνσυστημάτων και δεδομένων του δήμου Ξάνθης» που υλοποιείται με τηχρηματοδότησητου ευρωπαϊκού ταμείου. Η μοναδική προσφορά για το έργο προϋπολογισμού40.900ευρώ δεν είχε μεγάλη έκπτωση, αλλά έγινε αποδεκτή για να μην υπάρξειάσκοπηπεραιτέρω καθυστέρηση.
Ακόμη,  δόθηκεεξουσιοδότησηστη νομική σύμβουλο του δήμου κ. Ελένη Χατζηλιάδου να εκπροσωπήσει τοδήμο σευπόθεση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δασικών αμφισβητήσεων, μέρος τηςοποίαςεξελίχθηκε χθες, που αφορά σε έκθεση αντιρρήσεων κατά απόφασης τουΔασάρχη Ξάνθηςγια έκταση πλησίον της ΣΕΚΑΠ.
Δύο αιτήματα για χορήγηση θέσης πάρκινγκ απορρίφθηκαν, στη μεν πρώτηπερίπτωση που αφορούσε αίτημα χορήγησης θέσης στάθμευσης έμπροσθενκαταστήματοςστην Π. Τσαλδάρη, με το σκεπτικό ότι αντίκειται στις συνταγματικάκατοχυρωμένεςαρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας, στη δε δεύτερη υπόθεση διότιηεπικαλούμενη αναπηρία δεν περιλάμβανε κινητικά, αλλά καρδιακάπροβλήματα.
Παρόντες για τη συζήτηση του 8ου θέματος ήταν οιιδιοκτήτες καταστήματος και ο νομικός τους σύμβουλος κ. Μαυρομάτης γιατη λήψηαπόφασης σχετικά με την ανάκληση της απόφασης της δημαρχιακής επιτροπήςπουανακαλούσε την άδεια λειτουργίας στα προαναφερθέντα 9 καταστήματα.
Διευκρινίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν την ανάκληση καθότι ηδιαδικασία της έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας βρίσκεται στο στάδιο τουπροέλεγχου, καθότι προέβησαν σε τροποποίηση των υποδομών καιεγκαταστάσεων τουχώρου, και αιτούνταν μόνο να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε ναεκδοθεί ηνέα άδεια και να αποφευχθεί η σφράγιση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Στόχος ληστείας έγινε το Εργοστάσιο της…