Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Στόχος ληστείας έγινε το Εργοστάσιο της ΕΛ.ΒΙΖ. Ξάνθης. Όπωςμας πληροφορεί ο Διευθυντής κ. Γιώργος Κατσάνης όταν ήρθε χθες το πρωίστοΕργοστάσιο ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Το χρηματοκιβώτιοπαραβιασμένο και να έχουν κάνει φτερά περίπου 1.800 ευρώ καθώς καιεπιταγές οιοποίες και στη συνέχεια  ακυρώθηκαν.Άμεσαειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία διενεργεί προανάκριση και έρευνα γιατονεντοπισμό του ή των διαρρηκτών , οι οποίοι έδρασαν την Τρίτη το βράδυκαιπιθανότατα την ώρα της βροχής καθώς ο φύλακας που υπήρχε δεναντιλήφθηκε τοπαραμικρό. Για την παραβίαση του χρηματοκιβωτίου χρησιμοποίησαν τρυπάνι.
 
«Καθαρίζει» από χρέηη ΑΤΕ την ΕΛΒΙΖ
Όμως η ΕΛΒΙΖ πέρα από την ληστεία βρίσκεται και για έναακόμη λόγο στην επικαιρότητα καθώς η «μαμά» ΑΤΕ αυτό που δεν μπόρεσε νακάνειστη ΣΕΚΑΠ δηλαδή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το έκανε αθόρυβα στηνΕΛ.ΒΙΖ.Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της «τοΔιοικητικό της Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του στις 26.8.2010, αποφάσισετησυμμετοχή της Τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.Α.Ε. με τοποσό των 16.593.080,7 ευρώ. Το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας στηνΕΛ.ΒΙ.Ζ.Α.Ε. είναι 99,82% και η Τράπεζα θα καλύψει την αύξηση μετοχικούκεφαλαίου εξολοκλήρου. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, στην ίδιασυνεδρίαση, αποφάσισε την πώληση της συμμετοχής της στην ΑΤΕΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.(65,04%)».
 
Μήπως για να τηνπωλήσει; Πιθανόν…
Και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι: Για ποιο λόγο η ΑΤΕαποφασίζει να διαθέσει αυτό το ποσό σε μια εταιρεία που την πνίγουν ταχρέηόταν και η ίδια διαπιστώνει το πρόβλημα; Μόλις πρόσφατα οι ξένοι οίκοιτηνέχουν κατατάξει στα πιο χαμηλά επίπεδα αξιολόγησης μεταξύ των ελληνικώντραπεζών.
Μια αιτιολογία μας δίνει ο διευθυντής της ΕΛ.ΒΙΖ Ξάνθης κ.Κατσάνης: «Πιθανόν η ΑΤΕ επιθυμεί να μετοχοποιήσει τα χρέη της ΕΛ.ΒΙΖ».Νασημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΒΙΖ ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπαλτατζήτο 1976και το εργοστάσιο της Ξάνθης λειτουργεί από το 1992. Είχε άλλα δύοεργοστάσια,ένα στα Ιωάννινα το οποίο και πωλήθηκε στην εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ και τοκεντρικό στοΠλατύ Ημαθίας. Η άνοδος της τιμής των σιτηρών συμπαρασύρουν και τηντιμή στιςζωοτροφές δημιουργώντας ένα «δύσκολο» περιβάλλον στην αγορά ενώ ηδυσπραγία πουπαρατηρείται στην κτηνοτροφία και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οικτηνοτρόφοι που είναι και οι βασικοί πελάτες της ΕΛ.ΒΙΖ επιδεινώνει τηνκατάσταση με αποτέλεσμα η εταιρεία να πνίγεται στα χρέη. Το ενδεχόμενοναμεθοδεύει η ΑΤΕ πώλησή της και γι’ αυτό το λόγο επιθυμεί να την«καθαρίσει» απόχρέη ώστε να βρει αγοραστές ο κ. Κατσάνης το θεωρεί πιθανό όμωςεπισημαίνει ότιδεν γνωρίζει αν έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον από εταιρείες.
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

1.000 δενδρύλλια για πράσινα μπαλκόνια

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.grΤον στόχο «πράσινη πόλη» με «πράσινα μπαλκόνια», θέ…