Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Καλλιτεχνική γειτονιά’ στη Δημοτική Πινακοθήκη

‘Καλλιτεχνική γειτονιά’ στη Δημοτική Πινακοθήκη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σαν ‘γειτονιά καλλιτεχνών’ έχει μεταμορφωθεί η αυλή τουκτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης, που φιλοξενεί έργα καλλιτεχνικώνεργαστηρίωνκαι ιδιωτών- καλλιτεχνών, στα πλαίσια της ανάδειξης του καλλιτεχνικούπλούτουτης πόλης μας με αφορμή τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης που γεμίζουν τασοκάκιατου παραδοσιακού οικισμού, με κόσμο που ενδιαφέρεται τόσο για τοπανηγύρι τωνγιορτών όσο και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που βρίσκονται,κυριολεκτικά,σε κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης.
Αγιογραφίες, πυρογραφίες, πορτρέτα, ελαιογραφίες, τοπία,παιδικοί πίνακες, χειροποίητα κοσμήματα, μπατίκ και συνθέσεις μευφάσματαπαρουσιάζονται στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Ανάμεσά τουςβρίσκονται καιτα έργα σταμπωτών και μπατίκ των μαθητών του εργαστηρίου της δημοτικήςπινακοθήκης, καθώς και η ομάδα του εικαστικού εργαστηρίου του ΚΑΠΗΞάνθης(10-12 άτομα).
«Συνολικά η δημοτική πινακοθήκη φιλοξενεί τις δημιουργίες 52ατόμων», μας ενημερώνει ο επιμελητής της πινακοθήκης κ. ΚρυωνάςΣεργκενλίδης, οοποίος εξηγεί ότι τακτική του δήμου είναι να μην αποκλείει κανένα. Ηεπιλογή δεγίνεται με εικαστικά κριτήρια, παρά τηρείται σειρά προτεραιότητας καιγίνεταιπροσπάθεια να φιλοξενηθούν όσο πιο πολλοί γίνεται. Συμμετέχουν και νέοικαιμάλιστα είναι έντονη η επιθυμία των διοργανωτών να υποστηριχθούν όσογίνεταιπερισσότερο στα πρώτα τους βήματα. Μάλιστα, με απόφαση του δημάρχου δενυπάρχειαντίτιμο για την ενοικίαση του χώρου της έκθεσης.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα καιμέχρι αργά το βράδυ, ενώ το εσωτερικό είναι ανοιχτό και το πρωί10.00-13.30 καιθα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

€ 14.650 κάναν φτερά απ’ το ταμείο του δήμου!

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com12 σχεδόν ώρες μετά την έκρηξη με γκαζάκια στην είσοδο τ…