Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Θρίλερ με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη

Θρίλερ με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη

0

Θρίλερ για γερά νεύρα είναι σε εξέλιξη μέσα στη ΝΟΔΕ Ξάνθης και γενικά στην εκλογική της βάση. Μπορεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης επισήμως, ως οφείλει άλλωστε, να μιλά για «ησυχία και νηνεμία» όμως μια συνεχής ροή πληροφοριών προς το «Ε» περιγράφουν μια κατάσταση πυρετωδών διεργασιών.

Ζητούμενο: Ένα ισχυρό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο απέναντι στο  ΠΑΣΟΚ

Η προσπάθεια όλη έχει ένα στόχο. Η Ν.Δ. να αντιτάξει απέναντι στο «ισχυρό», όπως το θεωρούν, ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ένα εξίσου ισχυρό ψηφοδέλτιο προκειμένου να είναι μέσα στο παιχνίδι, να μπορεί να κάνει ανατροπή σε σχέση με τα ποσοστά της ή τουλάχιστον να αποτρέψει το ενδεχόμενο μια βαριάς ήττας τοπικά, γεγονός που θα σηματοδοτούσε απρόβλεπτες εξελίξεις. «Δυνατό της χαρτί» συνεχίζει να θεωρείται κατά πλειοψηφία ο Αλέξανδρος Κοντός παρότι υπάρχει η αβεβαιότητα ότι με… άνωθεν βουλές μπορεί να κοπεί  αλλά εκεί που επίσης ποντάρει είναι σε μια «δυνατή» μειονοτική υποψηφιότητα που θα μπορέσει να φέρει ψήφους …δυσαρέσκειας από τον κ. Μάντατζη. Μια υποψηφιότητα που θα έχει τη στήριξη της Συμβουλευτικής, την οποία απώλεσε ο κ. Μάντατζη. Ως τέτοια υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του Τζεμήλ Καπζά, δημοσιογράφου της εφημερίδα «Γκιουνδέμ». Ενδεικτική είναι η δήλωση Μωραϊτη: «Το βράδυ των εκλογών θα τρίβετε τα μάτια σας…Στην Ξάνθη θα γίνει η ανατροπή. Το ματς θα είναι ντέρμπι»!

Θα είναι ή δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο Κοντός;

 Το ερώτημα που απασχολεί όλη την εκλογική βάση της Ν.Δ. στην Ξάνθη  αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία είναι ένα: Θα είναι ή δεν θα είναι ο Αλέξανδρος Κοντός στο ψηφοδέλτιο; Την απάντηση θα τη δώσει ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος και χειρίζεται προσωπικά το θέμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αποκλείσει αρκετά στελέχη από τις «γαλάζιες» λίστες και να απομακρύνει όσους πίκραναν την εκλογική βάση και για τους οποίους υπάρχουν αρνητικά αντανακλαστικά. Τέτοιου είδους πρόσωπα είναι οι λεγόμενοι Βατοπεδινοί και ο Αριστοτέλης Παυλίδης.

Υπάρχει όμως και το σενάριο ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κάνει μια εξαίρεση στον κ. Κοντό γιατί θεωρεί ότι έχει έρεισμα στην τοπική κοινωνία η οποία δεν του καταλογίζει ευθύνες για το πως χειρίστηκε το θέμα των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου, αλλά επιπλέον και για δύο άλλους λόγους: Καλά πληροφορημένες πήγες του «Ε» λένε ότι ο Καραμανλής δεν θα διακινδυνεύσει να μη βάλει τον Κοντό γιατί  έχει διαβεβαιώσεις ότι διατηρεί μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων και ότι δεν έχει ανάλογο αντίβαρο. Όμως επιπλέον δεν μπορεί να ρισκάρει πως θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα του τον στηρίζει. Στην ΝΔ. γνωρίζουν ότι μια μερίδα της εκλογικής της βάσης λειτουργεί σαν κινούμενη άμμος και γι’ αυτό φοβούνται διαρροές προς το ΛΑ.Ο.Σ.

«Σπάσιμο νεύρων» για τους άλλους υποψήφιους

Όλη αυτή η κατάσταση με τους «Βατοπεδινούς» θα ξεκαθαριστεί μέχρι την Κυριακή στην συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Προς το παρόν πάντως αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στους άλλους εν δυνάμει υποψηφίους οι οποίοι θέλουν να ξεκαθαρίσει το θέμα με την υποψηφιότητα Κοντού να σχεδιάσουν και τις δικές τους κινήσεις, καθώς κάποιοι συναρτούν τη δική τους υποψηφιότητα με αυτή του Κοντού. Σ’ ότι αφορά τις γυναικείες υποψηφιότητες. Πολλά λέγονται για την κα Βώβου αλλά συζητιέται και ως πιθανή υποψηφιότητα της δημάρχου Αβδήρων κας Τσακιρη. Η ίδια κρατά κλειστά τα χαρτιά της όμως καλά πληροφορημένες πηγές του «Ε» λένε ότι «με τον Κοντό στο ψηφοδέλτιο η Εύα δεν θα κατεβεί, αλλά χωρίς αυτόν είναι πιθανό».

Τη βαρύτητά της έχει και μια άλλη εκτίμηση που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά: «Είναι πιθανόν ο Καραμανλής να έχει τον Κοντό στο ψηφοδέλτιο για να τον ξελασπώσει…»

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι αναγνώστες γράφουν “…εκάστω το προσήκον”

“. . .για κείνη τη μέρ …