Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Στάθμευσε» σε αστοχίες το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

«Στάθμευσε» σε αστοχίες το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

0

Παρατηρούνται καθυστερήσεις – Έχει δρόμο ακόμη μέχρι την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος


Κάποιοι θα…ξεβολευτούν από την ελεγχόμενη στάθμευση – Το 2025 οι 12 θέσεις δημοτικής αστυνομίας στον Δήμο Ξάνθης


Μια σειρά από αστοχίες καθυστερούν την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Ξάνθης. Ένα δύσκολο εγχείρημα που ξεκίνησε επί δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου με άλλα χαρακτηριστικά και δημοπρατήθηκε με την νέα του μορφή από τον προηγούμενο δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη το οποίο κοστίζει πάνω από 1 εκ. ευρώ, όλα δείχνουν πως είχε πολύ δρόμο να διανύσει έως ότου αρχίσει η πιλοτική του εφαρμογή. Στο μεταξύ οι δημότες της Ξάνθης βλέπουν τις διαγραμμίσεις και τις αριθμημένες θέσεις να σβήνουν από την άσφαλτο, κάθε τόσο να σκάβονται πεζοδρόμια, να τοποθετούνται πινακίδες και μπάρες αλλά το έργο να μην τελειώνει και να συνεχίζεται η άναρχη κατάσταση παρκαρίσματος στις κεντρικές οδούς. Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς τι απομένει να γίνει, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, τι θα ισχύει με τις τιμές αλλά και τι θα γίνει με τους μόνιμους κατοίκους όλης της πόλης που δεν έχουν πάρκινγκ στις πολυκατοικίες τους.


«Οι διαγραμμίσεις που αφορούν τις θέσεις πάρκινγκ έτσι όπως έγιναν έχουν σε πολλά σημεία σβηστεί και δεν φαίνονται καθαρά. Ήταν μια αστοχία της μελέτης. Προσανατολιζόμαστε να βάλουμε μεταλλικές πινακίδες στα πεζοδρόμια»
Κ. Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Ξάνθης

Έχει δρόμο ακόμη μέχρι την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος

Αναζητήσαμε απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων του Δήμου Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο, δεδομένου ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το πάρκινγκ στην Ξάνθη και αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η διευθέτησή του. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αστοχία της μελέτης για το θέμα των διαγραμμίσεων καθώς δεν προβλέπεται αυτό: « Οι διαγραμμίσεις που αφορούν τις θέσεις πάρκινγκ έτσι όπως έγιναν έχουν σε πολλά σημεία σβηστεί και δεν φαίνονται καθαρά. Ήταν μια αστοχία της μελέτης. Προσανατολιζόμαστε να βάλουμε μεταλλικές πινακίδες στα πεζοδρόμια όπως σε άλλες πόλεις. Σ’ ότι αφορά σε ποια φάση βρίσκεται το έργο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως έχουν τοποθετηθεί τα φωτοκύτταρα, οι πινακίδες και οι πτυσσόμενες μπάρες και αναμένεται να γίνει η σύνδεση με ρεύμα: «Έχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Εκτός από το τεχνικό κομμάτι χρειάζονται και δημοτικές αποφάσεις για τον καθορισμό του τιμολογίου και στην συνέχεια να γίνει η πιλοτική του εφαρμογή. Εκτιμώ ότι αυτό δεν θα γίνει πριν τον Οκτώβριο».

Κάποιοι θα …ξεβολευτούν από την ελεγχόμενη στάθμευση

Σ’ ότι αφορά δε τους μόνιμους κατοίκους ο κ. Παπαδόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του: «Είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν που δεν θα μπορούν να παρκάρουν στο κέντρο μπροστά στα μαγαζιά τους ή δίπλα στα σπίτια τους. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται τώρα. Το δημοτικό συμβούλιο θα εξετάσει αν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για μερικές θέσεις σε μόνιμους κατοίκους ανά περίσταση και να λάβει αποφάσεις».

Το 2025 οι 12 θέσεις δημοτικής αστυνομίας στον δήμο Ξάνθης

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι ποιος θα ελέγχει την τήρηση του συστήματος. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος: «Θα έχουμε ελεγκτές. Έχουν εγκριθεί 12 θέσεις δημοτικής αστυνομίας για το Δήμο Ξάνθης αλλά θα προκηρυχθούν το 2025 επειδή η προηγουμένη δημοτική αρχή είχε καθυστερήσει να υποβάλλει έγκαιρα και δεν συμπεριλήφθηκε σ’ αυτή την προκήρυξη».


 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …