Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νομιμότητα και ασφάλεια το πρόταγμα του Δήμου Ξάνθης στην μεταφορά μαθητών

Νομιμότητα και ασφάλεια το πρόταγμα του Δήμου Ξάνθης στην μεταφορά μαθητών

0

Σταμάτησε η παράνομη μεταφορά παιδιών από Νεοχώρι και Δαφνώνα στον παιδικό της Σταυρούπολης – Διαμαρτυρίες των οικογενειών και των κατοίκων


Μιλούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι – Σε αναζήτηση νόμιμης λύσης για ασφαλή μεταφορά ο Δήμος Ξάνθης


Αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους οικισμούς Νεοχωρίου και Δαφνώνα της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης η απόφαση του Δήμου Ξάνθης να σταματήσει την καθημερινή μεταφορά των τριών συνολικά μικρών παιδιών στον δημοτικό σταθμό της Σταυρούπολης με όχημα του δήμου. Οι οικογένειες τους είναι ανάστατες και μάλιστα, μία απ’ τις δύο δηλώνει αποφασισμένη να μετακομίσει από τον οικισμό στην Σταυρούπολη εφόσον δεν μπορεί καθημερινά να αναλάβει την μεταφορά του παιδιού της. Ανάστατοι όμως είναι και οι λιγοστοί κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι στην ιδέα ότι θα χάσουν αυτές τις λίγες παιδικές φωνές που τους δίνουν χαρά.


«Η μεταφορά των παιδιών με δημοτικό όχημα, με τον τρόπο που γινόταν, ήταν παράνομη. Τα παιδιά δεν είχαν συνοδό όπως προβλέπεται και δεν υπάρχει νομιμοποίηση. Σε περίπτωση που γινόταν κάποιο ατύχημα υπόλογος θα ήταν ο Δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος» Μ. Τσορμπατζίδης Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης

«Ήταν σαν να είχαμε μια δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συνεχίζεται. Αναζητούμε και θα δώσουμε μια λύση νόμιμη»
Ε. Γιάνναρου
Αντιδήμαρχος Παιδείας

Παράνομη η μεταφορά παιδιών από Νεοχώρι και Δαφνώνα στον παιδικό της Σταυρούπολης

Αποδέκτης αυτών των, ενίοτε έντονων, διαμαρτυριών, είναι ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Μάριος Τσορμπατζίδης ο οποίος μιλώντας το «Ε» δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει την νομιμότητα τονίζοντας: «Η μεταφορά των παιδιών με δημοτικό όχημα, με τον τρόπο που γινόταν, ήταν παράνομη. Τα παιδιά δεν είχαν συνοδό όπως προβλέπεται και δεν υπάρχει νομιμοποίηση. Σε περίπτωση που γινόταν κάποιο ατύχημα υπόλογος θα ήταν ο Δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη. Επειδή γινόταν τόσο καιρό δεν σημαίνει ότι θα το διαιωνίζουμε και θα επικροτούμε την παρανομία. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση μέσω της νόμιμης οδού. Είναι ενήμερος και ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Παιδείας και αναζητούμε μία λύση. Η μεταφορά μαθητών ως αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια ωστόσο εδώ πρόκειται για μεταφορά μαθητών σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μάλιστα χωρίς μια υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη οι γονείς. Έχουμε επίγνωση της». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσορμπατζίδης λόγω επαγγέλματος (οδηγός ΤΑΞΙ) είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην οδική ασφάλεια ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για μεταφορά μικρών παιδιών.

Σε αναζήτηση νόμιμης λύσης για ασφαλή μεταφορά ο Δήμος Ξάνθης

Στο ίδιο μήκος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Γιάνναρου: «Ήταν σαν να είχαμε μια δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συνεχίζεται. Αναζητούμε και θα δώσουμε μια λύση νόμιμη. Είναι μεγάλη η ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών και θα επιδιώξουμε να γίνεται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …