Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό θέλει να γίνει το Φανάρι

Προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό θέλει να γίνει το Φανάρι

0

Δεκάδες σκάφη αναμένεται να βρεθούν στο λιμάνι, που θα μπορούν να επισκεφτούν όσοι βρεθούν στο “North Aegean Boat Show 2024”


Μεγάλες προσδοκίες έχουν οι διοργανωτές της πρώτης πλωτής έκθεσης σκαφών στη Βόρεια Ελλάδα, το “North Aegean Boat Show 2024” που θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στο Φανάρι, τόσο από την ίδια την τριήμερη εκδήλωση, στην οποία δεκάδες σκάφη θα είναι ανοιχτά στους επισκέπτες, όσο και από την παρακαταθήκη που θα αφήσει, την οποία θα κληθούν να διαχειριστούν ώστε να γίνει το λιμάνι τους προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, επισημαίνοντας πως όλο το τριήμερο τα σκάφη θα είναι επισκέψιμα, ενώ θα γίνονται και δωρεάν βόλτες με καταμαράν και ιστιοπλοϊκό, καθώς και με το ειδικό υποβρύχιο με γυάλινο πάτο που θα δίνει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να δουν τον βυθό του Φαναρίου.

Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο κ. Καραβέτης, και για πρώτη φορά θα έρθουν στο λιμάνι του Φαναρίου τόσο μεγάλα και ακριβά σκάφη, πρόσφατης κατασκευής, αξίας πάνω από 10-12 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά αναμένεται να βρεθούν στο χώρο γύρω στα 15-18 σκάφη, που θα είναι επισκέψιμα, και θα μπορούν οι επισκέπτες να μπουν σε αυτά, να συνομιλήσουν με τις εταιρείες, να πάρουν πληροφορίες σχετικά και με την ιστιοπλοΐα και με τον τρόπο που λειτουργούν. Παράλληλα θα γίνονται δωρεάν βόλτες για το κοινό με ένα καταμαράν και ένα ιστιοπλοϊκό, στο ύψος του τουριστικού περιπτέρου και πίσω, καθώς και το ειδικό υποβρύχιο το ΝΕΜΟ, που έχει γυάλινο βυθό ώστε να μπορούν οι μικρότεροι επισκέπτες να δουν τον βυθό. «Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο, καθώς εκτός από τα ιστιοπλοϊκά και τα καταμαράν, απέναντι ακριβώς θα έχει εκθεσιακά περίπτερα και με τοπικά προϊόντα και με προϊόντα σχετικά και με τη θάλασσα, και κάποιους άλλους από τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε. Στο χώρο θα γίνονται και μια σειρά από δράσεις, με μουσική και χορό, και τη στήριξη του Αθλητικού Ομίλου Φαναρίου, της Trelacademy, και του ΜΟΚ. Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν, ανέφερε, και σκοπός τους είναι να φέρουν τον κόσμο κοντά στη θάλασσα, στην ιστιοπλοΐα και στο Φανάρι. «Κάνουμε πράγματα για τον τόπο για να φέρουμε τον κόσμο εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προορισμός για την ιστιοπλοΐα

Το Φανάρι έχει παρελθόν στην ιστιοπλοΐα, ενώ είχε δημιουργηθεί σε αυτό Ναυτικός Όμιλος πριν από περίπου 25 χρόνια. Σκοπός τους, τόνισε ο κ. Καραβέτης, είναι να τον αναβιώσουν, καθώς χρόνο με τον χρόνο και τα ΤΕΦΑΑ, αλλά και πολίτες γενικότερα ασχολούνται με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Άλλωστε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου έχει σκοπό να κάνει μαθήματα στο Φανάρι, και ελπίζουν πως θα αναδείξουν και αυτόν τον τομέα στην περιοχή, τόσο με τη συμμετοχή ντόπιων, όσο και Βουλγάρων, Ρουμάνων και Τούρκων.

Προχωρούν τα μπαλώματα των δρόμων Αυτές τις ημέρες έχουν ξεκινήσει και ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους που είχαν «πληγωθεί» στο Φανάρι από τα έργα που λαμβάνουν χώρα στον οικισμό, ιδιαίτερα στις περιοχές του λιμανιού και των κεντρικών δρόμων, που περιμένουν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη.

Παράλληλα ο Δήμος θα κάνει τις όποιες απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να είναι πλήρως επισκέψιμη η περιοχή το τριήμερο που έρχεται.

 

Πηγή Παρατηρητής

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …