Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα Τρίκαλα ταξίδεψε η εικαστική έκθεση της Ανθής Κουρτίδου

Στα Τρίκαλα ταξίδεψε η εικαστική έκθεση της Ανθής Κουρτίδου

0

Η εικαστικός μιλά στο «Ε» για τα εργόχειρα-εικόνες της Ξάνθης, μα και για τη θέση της γυναικείας μορφής τονίζοντας πως «αγκαλιάστηκαν» από τον κόσμο


«Θα ήθελα να συνεχίσω και σε άλλες πόλεις, αφού έγινε τώρα η αρχή», αναφέρει η ίδια


«Αναπτύχθηκε μία πολύ όμορφη σχέση με την Ειρήνη Ντάλα. Άλλωστε, η τέχνη ενώνει. Θα ήθελα να συνεχίσω και σε άλλες πόλεις, αφού έγινε τώρα η αρχή»
Ανθή Κουρτίδου
Εικαστικός


Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου εγκαινιάστηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό η εικαστική έκθεση της Ξανθιώτισσας Ανθής Κουρτίδου. Πρόκειται για εργόχειρα-εικόνες της Ξάνθης, αλλά και γυναικών τα οποία αποδίδονται ευφάνταστα πάνω σε καμβά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα εκθέματα είναι πενήντα συνολικά και τα δυο από αυτά απεικονίζουν το Μουσείο Τσιτσάνη και το Ρολόι στο Φρούριο Τρικάλων.

Νέες συνεργασίες και φιλίες με κοιτίδα το Μουσείο Τσιτσάνη

Κάτω από κάθε έργο υπάρχει ένα κείμενο ή ένα ποίημα που έχουν γράψει περίπου 25 καλλιτέχνες της Ξάνθης και αναμεσά τους η τρικαλινή φιλόλογος-ποιήτρια Ειρήνη Ντάλα. Επισημαίνεται πως η έκθεση θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή 7 Απριλίου.

Συμπληρωματικά η Ανθή Κουρτίδου τονίζει στο «Ε»:

«Αρχικά, ήταν πολύ θερμή η υποδοχή των ανθρώπων, ήταν πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν, να εξυπηρετήσουν και πράγματι το περιβάλλον ήταν πολύ οικείο. Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό, όχι μόνο για τα κεντήματα, αλλά και για την Ξάνθη. Τους είπα χαρακτηριστικά ‘’ελάτε να σας σεργιανίσω στην Ξάνθη’’».

Επίσης, δίνει έμφαση σε μία άλλη θεματική που εντυπωσίασε, η οποία βέβαια έχει περισσότερο χρώμα και αφορά ως θέμα τη γυναίκα και την αγκαλιά της γυναίκας. Γενικά, παρατηρεί ότι το δέσιμο του χρώματος με την κλωστή ήταν κάτι που «τράβηξε» την προσοχή.

«Πρόκειται για ένα μουσείο όπου πηγαίνει πολύς κόσμος. Γενικά το κοινό είναι φιλότεχνο στα Τρίκαλα. Σίγουρα έχει επισκεψιμότητα και από τις γύρω περιοχές», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει μάλιστα ότι την έκανε να νιώσει «γεμάτη» το ότι αισθάνθηκε σαν να πηγαίνει στους συγγενείς της. Άλλωστε, ήταν η πρώτη φορά που άφηνε τα έργα της και έφευγε χωρίς ωστόσο να στεναχωρηθεί, αφού τα άφηνε «σε καλά χέρια».

«Η τέχνη ενώνει»

«Όταν άρχισαν να γίνονται οι εκθέσεις στην πόλη το απολάμβανα πολύ και έλεγα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να βγω έξω από τα σύνορα της πόλης. Ήρθαν όλα τόσο ομαλά που το απόλαυσα κιόλας. Αναπτύχθηκε επίσης και μία πολύ όμορφη σχέση με την Ειρήνη Ντάλα. Άλλωστε, η τέχνη ενώνει. Θα ήθελα να συνεχίσω και σε άλλες πόλεις, αφού έγινε τώρα η αρχή», τόνισε η ίδια αναφερόμενη στις εντυπώσεις της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…