Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΘΤΠ: Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του «Π»

ΙΘΤΠ: Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του «Π»

0

Συζητήθηκαν τρόποι και ενδεχόμενα σε σύσκεψη του διευθυντή του Ιδρύματος Α. Μαντζάκου, με τον βουλευτή ΝΔ και μέλος του Δ.Σ., Α. Συρίγο και τον περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη


Ο Δήμος Ξάνθης δεν ενημέρωσε επίσημα το Ίδρυμα για την αλλαγή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που δεν περιλαμβάνει το έργο στο «Π»


Σε μια διαρκή προσπάθεια αναζήτησης χρηματοδοτικού εργαλείου επιδίδεται το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης προκειμένου να υλοποιήσει έναν από τους βασικούς του στόχους που είναι η ανακατασκευή και του υπολοίπου βόρειου τμήματος της Καπναποθήκης «Π». Το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί θα δώσει τη δυνατότητα στο ΙΘΤΠ να διευρύνει τις δράσεις του. Αυτό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέας Μαντζάκος με τον βουλευτή της ΝΔ και μέλος του Δ.Σ. Άγγελο Συρίγο παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη16 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Μείζον ζήτημα για το ΙΘΤΠ η ανακατασκευή του υπολοίπου βόρειου τμήματος του «Π»

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Μαντζάκος εξετάστηκαν τρόποι και τα ενδεχόμενα να βρεθεί κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης για να ενταχθεί το έργο της ανακατασκευής του βόρειου τμήματος της Καπναποθήκης «Π». Όπως σημείωσε ο κ. Μαντζάκος πρόκειται για ένα έργο που κοστολογείται στα 15 εκ. ευρώ και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Το Ίδρυμα έχει εγκεκριμένες όλες τις απαιτούμενες μελέτες: «Αποτελεί μείζον ζήτημα για μας το έργο αυτό. Έγινε μια πρώτη  συζήτηση για το πού και πώς μπορούμε να βρούμε χρηματοδότηση. Η δέσμευση του κ. Συρίγου ήταν ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα υπαγωγής του σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο κ. Συρίγος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και είναι πάντα κοντά μας όπως και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Φίλης», αναφέρει ο κ. Μαντζάκος.

Ο Δήμος Ξάνθης δεν ενημέρωσε επίσημα για την αλλαγή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που δεν περιλαμβάνει το έργο στο «Π»

Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εντάξει το έργο της Καπναποθήκης στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης. Ωστόσο η νέα δημοτική αρχή πρόσφατα μάλιστα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε την πρόθεσή της να τροποποιήσει το πεδίο παρέμβασης του Σχεδίου και απένταξε την Καπναποθήκη με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ωριμότητα η μελέτη και ήταν ένα έργο με υψηλό προϋπολογισμό που αν δεν κατάφερνε να απορροφήσει πόρους ο Δήμος θα έχανε μεγάλο μέρος του ΒΑΑ. Ο κ. Μαντζάκος ωστόσο ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και το Δ.Σ. του Ιδρύματος δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Διπλό» κυνήγι πασχαλινών αυγών στα Άβδηρα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου με επίκεντρο τα παιδιά από τον Χορευτικό & Πολ…