Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Δήμος Τοπείρου γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα

Ο Δήμος Τοπείρου γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα

0

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις Κοινότητες Ερασμίου, Γαλάνης και Τοξοτών


Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου προσκαλεί όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παραδείσου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου.

«Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της σωματικής και πνευματικής μας κάθαρσης και αποτελεί μια καλή αφορμή για ατομική, συλλογική και κοινωνική κάθαρση. Την χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε».

Η μέρα αυτή θα τιμηθεί δεόντως με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα, φασολάδα και άλλα πολλά τοπικά εδέσματα τα οποία προετοιμάζονται από τους Συλλόγους παράλληλα με παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στους οικισμούς ΓΑΛΑΝΗ,ΕΡΑΣΜΙΟ,ΘΑΛΑΣΣΙΑ  και TΥΜΠΑΝΟ.

Κοινότητα Ερασμίου :

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στο Πνευματικό κέντρο Ερασμίου με ζωντανή μουσική από την Πολιτιστική Στέγη « Γ. Βιζυηνός».

Κοινότητα Γαλάνης :

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Γαλάνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλάνης.

Κοινότητα Tοξοτών :

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία της Θαλασσιάς από τον «Α.Σ. Αναγέννηση Θαλασσιάς» και στο γήπεδο του Τυμπάνου από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπάνου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» για το 2024

«Πλημμύρισε» με κόσμο η κεντρική πλατεία κατά τη διάρκεια της συναυλίας με διευθυντή τον Ν…