Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξανθιώτικο καρναβάλι …παντός καιρού!

Ξανθιώτικο καρναβάλι …παντός καιρού!

0

«Χοροπήδημα» υπό βροχή στην Ξάνθη την Κυριακή μέρα της έναρξης των εκδηλώσεων


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μ. Τσέπελης: «Όλα είναι έτοιμα…Ξεκινήσαμε και πάμε πολύ καλά» – Περίπου 10.000 – 12.000 οι καρναβαλιστές – Πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού


Τι κι αν βρέχει…Το κέφι και η καρναβαλική διάθεση είναι ανεξάντλητη και δεν πτοείται από τις κακοτροπίες του καιρού. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι Ξανθιώτες που παρά την δυνατή βροχή συνέχισαν να παραμένουν στην κεντρική πλατεία την Κυριακή και να χορεύουν σαν σε …Διονυσιακή μέθεξη!

«Χοροπήδημα» υπό βροχή στην Ξάνθη

Για κάτι πρωτόγνωρο, κάνει λόγο o αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης αναφερόμενος σ’  αυτό που συνέβη την Κυριακή κατά την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας, στην συμμετοχή του κόσμου αλλά και στην ανταπόκρισή του: «Είναι ένα πρωτόγνωρο και πολύ θετικό μήνυμα του κόσμου. Δείχνει πως θέλει να το ζήσει το καρναβάλι και παρά τις αντίξοες συνθήκες δεν πτοείται. Επικρατεί το κέφι και η διάθεση για ξεφάντωμα. Εξάλλου το Ξανθιώτικο καρναβάλι έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Ξεκινήσαμε και πάμε πολύ καλά…» μας λέει ο κ. Τσέπελης.


«Είναι ένα πρωτόγνωρο και πολύ θετικό μήνυμα του κόσμου. Δείχνει πως θέλει να το ζήσει το καρναβάλι και παρά τις αντίξοες συνθήκες δεν πτοείται. Ξεκινήσαμε και πάμε πολύ καλά…»
Μ. Τσέπελης
Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ξάνθης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μ. Τσέπελης: «Όλα είναι έτοιμα…Ξεκινήσαμε»

Να σημειώσουμε ότι η έναρξη του Καρναβαλιού είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Μαρτίου με την λαογραφική εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων, ωστόσο λόγω του καιρού αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε την επομένη μέρα. Παρότι όμως η Μετεωρολογική δεν προέβλεπε βροχές στην πόλη μας,… έπεσε έξω! Αλλά τα τερτίπια του καιρού δεν εμπόδισαν τον κόσμο να συμμετέχει. Η πλατεία ήταν γεμάτη και στήθηκε ένα ανοιχτό γλέντι που διοργάνωσαν για όλον τον κόσμο λαογραφικοί και καρναβαλικοί σύλλογοι. Να σημειώσουμε ότι αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Λαογραφία. Χθες είχε χορευτική εκδήλωση με παιδικά συγκροτήματα στο δημοτικό αμφιθέατρο, την Τσικνοπέμπτη βραδιά γευσιγνωσίας στο Αμοιρίδιο και την Κυριακή την παιδική καρναβαλική παρέλαση. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης όλα είναι έτοιμα και το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά. Απομένουν μόνο κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Περίπου 10.000 – 12.000 οι καρναβαλιστές – Πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος ετοίμασε και διέθεσε ένα βίντεο με τις καρναβαλικές στολές όλων των συλλόγων προκειμένου να βοηθήσει στη διάθεσή τους. Το όριο διάθεσης είναι από 150 – 400 στολές ο κάθε σύλλογος. Όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι 35. Υπολογίζεται ότι οι καρναβαλιστές θα ανέλθουν σε 10.000 – 12.000 αν κάθε σύλλογος διαθέσει ενα μέσο όρο 300 στολών. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν συνολικά επτά άρματα

Από πλευράς επισκεψιμότητας επίσης τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο δήμος η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύμματα του νομού αγγίζει το 100% και πληροφορίες αναφέρουν ότι το καρναβάλι μας συμπαρασύρει και σε υψηλά ποσοστά πληρότητας τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής και της Καβάλας. Αναμένει περί τους 400.000 επισκέπτες σε όλο το διάστημα των ΘΛΓ, ενώ γύρω στους 200.000 αναμένεται να είναι οι επισκέπτες την τελευταία Κυριακής της Αποκριάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…