Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

0

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για μια αίθουσα γυμναστικής σε σχολείο της Ξάνθης. Μάλλον για κάποιο κλειστό γήπεδο. Τέλος πάντων, εσύ ήρθες μέχρι εδώ. Στο προαύλιο του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Και βλέπεις το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Και μπαίνεις μέσα. Και μένεις εντυπωσιασμένος….

Το πιθανότερο είναι να δεις –συμπτωματικά- κάποια προπόνηση μπάσκετ του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ. Αντίστοιχα μπορεί να τύχεις προπόνηση στο Badminton του συλλόγου ΑΡΙΩΝ. Ή προπονήσεις και αγώνες του συλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ των Πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Όλα αυτά συμβαίνουν τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα στο κλειστό γήπεδο του 3ου ΓΕΛ. Εκεί όμως που θα «τους βγάλεις το καπέλο» είναι σε κάποια προπόνηση ή αγώνες του συλλόγου πινγκ πονγκ ΖΕΥΣ, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ξάνθη. Η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή και σίγουρα…. Ευρωπαϊκή.

Ο χώρος διαμορφώνεται για τις ανάγκες του αθλήματος σε επιμέρους γήπεδα πινγκ πονγκ. Με άρτια οργάνωση, γραμματεία, σκορ, αφρώδης προστατευτικά υλικά που οριοθετούν τον χώρο και τόσα άλλα καλά. Ως και μηχανικό ρομπότ διαθέτει ο σύλλογος με το οποίο μπορείς να παίξεις ή να προπονηθείς ατομικά, βάζοντας και συγκεκριμένες παραμέτρους δυσκολίας. Ο σύλλογος προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες ποιότητας και αξιοποιεί ιδανικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις που του προσφέρονται. Και μπράβο του. Και εξίσου μπράβο σε όλους όσους συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συνδράμουν για να διατηρείται έτσι αυτός ο αθλητικός χώρος. Στην εποχή και τα χρόνια της γκρίνιας και των παραπόνων, αξίζει τελικά συγχαρητήρια σε όλους που προσπαθούν, μοχθούν και εν τέλει καταφέρνουν να δώσουν αυτή την εικόνα. Και είναι εικόνα της Ξάνθης μας. Γι αυτές τουλάχιστον τις εικόνες ήμαστε περήφανοι.

Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Καθηγητής


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…