Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντικρούει δικαστικά αλλά και στηρίζει τους 12 υπαλλήλους του ο δήμος Ξάνθης

Αντικρούει δικαστικά αλλά και στηρίζει τους 12 υπαλλήλους του ο δήμος Ξάνθης

1

Με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν ανάγκες των υπηρεσιών – Υπέρ μιας πιο δυναμικής υποστήριξης η αντιπολίτευση


Τέλος οι επιχορηγήσεις του δήμου στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους – Η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι θα είναι πιο φειδωλή


Την απόφαση να αντικρούσει την προσφυγή των 12 υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας και διεκδικούν με ένδικα μέσα την μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου, αποφάσισε η δημοτική επιτροπή Ξάνθης, παρέχοντας την σχετική εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του δήμου για την παράσταση και εκπροσώπηση, ενώπιον των Δικαστηρίων. Ως προς το σκέλος της αιτιολόγησης διαφώνησε η αντιπολίτευση με τον Μανώλη Φανουράκη να αναπτύσσει το σκεπτικό που θα μπορούσε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή για να τύχουν μια ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση οι υπάλληλοι.

Η συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις 9,30 το πρωί της Πέμπτης 29/2.

Θα αντικρούσει τη προσφυγή των υπαλλήλων ο δήμος Ξάνθης με το αιτιολογικό ότι τους χρειάζεται

Ειδικότερα σ’ ότι αφορά το θέμα με τους υπαλλήλους είναι γεγονός ότι οι δήμοι είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να ασκήσουν αλλά και να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα δικαστικά μέσα, σ’ ότι αφορά το θέμα της αλλαγής της σύμβασης των υπαλλήλων, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας κι αυτή την στιγμή συνεχίζουν την εργασία τους με ασφαλιστικά μέτρα. Το θέμα αφορά πάνω από70  δήμους και υπάρχει δεδικασμένο για πάνω από 40 περιπτώσεις υπαλλήλων. Αυτά τα παραδείγματα ανέδειξε η αντιπολίτευση δείχνοντας τον δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να λειτουργήσει αυτό υπέρ των υπάλληλων. Ωστόσο η δημοτική αρχή εξέφρασε την άποψη ότι είναι υποχρεωμένη να αντικρούσει την προσφυγή με την αιτιολογία ότι καλύπτουν ανάγκες στις υπηρεσίες του δήμου. Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, μέλος της δημοτική αρχής αλλά και πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου, οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες και άρα είναι θετικό να παραμείνουν οι υπάλληλοι, ωστόσο πρόσθεσε, ότι  ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ασκήσει όλα τα ένδικα γιατί διαφορετικά απειλούνται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με παράβαση καθήκοντος και όσοι επιπρόσθετα είναι και δημόσιοι υπάλληλοι με πειθαρχικό.

Τέλος οι επιχορηγήσεις του δήμου στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Η νέα δημοτική αρχή έδειξε την πρόθεσή της να  κλείσει την στρόφιγγα των επιχορηγήσεων στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους . Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής δήμαρχος  Ξάνθης Στράτος Κοντός, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου θα σταματήσουν οι επιχορηγήσεις. Έκανε επίσης σαφή την διαφωνία του με τον τρόπο που δίνονταν οι επιχορηγήσεις και κατά πόσο είναι θεμιτό να καλύπτουν λειτουργικά έξοδα των συλλόγων και δεσμεύτηκε να εξεταστεί  το θέμα επί άλλης  βάσης. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι πιο φειδωλή στις επιχορηγήσεις προς τους συλλόγους.

Παγώνει ο διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η δημοτική επιτροπή με εισήγηση του αντιδημάρχου Σιαμπάν Μπαντάκ αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής ύψους 300.000 ευρώ, καθώς ο ανάδοχος που αναδείχθηκε από το ηλεκτρονικό διαγωνισμό δεν  κατέθεσε για δεύτερη φορά τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν. Πρόκειται για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Ξάνθης». Δεν έγινε γνωστό αν θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…