Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς;

Τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς;

0

Αμφίσημα μηνύματα μετά την συνάντηση Δημάρχου με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης


Ποιος εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης; Παρέμβαση Μανώλη Τσέπελη


Αμφίσημα μηνύματα προς τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης έχει μεταδώσει η στάση του δημάρχου Στράτου Κοντού, όπως τουλάχιστον την εμφανίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, η οποία είχε συνάντηση μαζί του με κύριο θέμα συζήτησης το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς, εκφράζοντας την αντίθεσή της και εκθέτοντας τα επιχειρήματά της. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Ένωση ότι η απόφαση πάρθηκε από την απερχόμενη Δημοτική αρχή και τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Σεπτέμβρη του 2023. Δήλωσε δε έμμεσα ότι αντιτίθεται στην εφαρμογή της απόφασης και πως η νομική υπηρεσία του Δήμου αναζητά τρόπο για να την αλλάξει.

Ποιος εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης;

Να σημειώσουμε ότι αίτημα για  άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς είχε καταθέσει ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης προς την προηγουμένη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στις 22/2/2023, ζητώντας να καθιερωθεί η Κυριακή της Λαογραφικής παρέλαση ως εργάσιμη ημέρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης μετά από το σχετικό αίτημα έθεσε το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση. Αποτέλεσμα αυτής, ήταν η απόφαση που έλαβε για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς -απόφαση η οποία θα είχε, προφανώς, ισχύ την ερχόμενη χρονιά, δηλαδή το 2024.Η διαδικασία ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο. Ως εκ τούτου το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιος εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο Ξάνθης; Ο εμπορικός σύλλογος ή η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης;

Τσέπελης ζητά την τοποθέτηση Γρηγοριάδη και Κοντού για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς

Με δημόσια παρέμβασή του ο Μανώλης Τσέπελης ζητά από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να τοποθετηθεί επικαιροποιώντας τη θέση του και αν αυτή έχει διαφοροποιηθεί. Επίσης απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο επισημαίνει: «Εάν ο Δήμαρχος Ξάνθης επιθυμεί να αναιρέσει τη συγκεκριμένη απόφαση -η οποία, επαναλαμβάνουμε, είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης- θα πρέπει να προχωρήσει και αυτός σε δημόσια διαβούλευση -διαδικασία που απαιτεί χρόνο, τον οποίο, σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν έχει στη διάθεσή του.

Θα έπρεπε δηλαδή εάν ήθελε να κινήσει τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα…

Ανεξαρτήτως πάντως για το εάν η δημοτική αρχή θέλει ή όχι να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της λειτουργίας των καταστημάτων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, εάν επιθυμεί να κρατά ουδέτερη στάση για ευνόητους λόγους και να κρύβεται πίσω από μια «απόφαση που δεν είναι δική της», το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το τι τελικά μέλλει γενέσθαι στην αγορά στις 17 Μαρτίου 2024».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…