Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έδωσαν τα χέρια για συνεργασία ΑΜΘ και ΤΕΕ Θράκης

Έδωσαν τα χέρια για συνεργασία ΑΜΘ και ΤΕΕ Θράκης

0

Σύσκεψη Τοψίδη με Διοικούσα ΤΕΕ – Τι συζήτησαν –  Αναπροσαρμογή του Πορίσματος της Διακομματικής στο νέο ΕΣΠΑ

 

Βαρύτητα στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΜΘ και στη συνεργασία σε θέματα Πολιτικής προστασίας

 

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τεχνικά έργα υποδομής στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας, εν’ όψει της εκκίνησης του νέου ΕΣΠΑ, διερεύνησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14/2, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας και η Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ, με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη.

Σύσκεψη Τοψίδη με Διοικούσα ΤΕΕ – Τι συζήτησαν – Αναπροσαρμογή του Πορίσματος της Διακομματικής στο νέο ΕΣΠΑ

Όπως μας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Βασίλης Ασημίδης που συμμετείχε στην σύσκεψη, ήταν μια πολύ εποικοδομητική σύσκεψη που διαφάνηκαν πολύ θετικές προθέσεις συνεργασίας και από τις δυο πλευρές, δεδομένου ότι το ΤΕΕ αποτελεί τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο του κράτους. Ειδικότερα από το ΤΕΕ τέθηκαν μια σειρά από τεχνικά θέματα όπως: η σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης ως ένα ζήτημα αναγκαιότητας, το Μητρώο γεφυρών, ένα πρόγραμμα που τρέχει, η αναθεώρηση και αναπροσαρμογή με βάση το νέο ΕΣΠΑ του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη. Όπως ειπώθηκε έχει καταρτιστεί το 2019 και χρήζει αναπροσαρμογής. Επίσης τέθηκε ως πρόταση η εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ενώ ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι το ΤΕΕ έχει ολοκληρώσει ένα ειδικό χωροταξικό για την χωροθέτηση των ΑΠΕ και θα του το προσκομίσει.

Βαρύτητα στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΜΘ και στη συνεργασία σε θέματα Πολιτικής προστασίας

Συζητήθηκαν ακόμη επιμέρους τεχνικά θέματα, όπως τα τοπικά πολεοδομικά, η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών, και ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη μέσω της δημιουργίας νέου Μητρώου Ρεμάτων από το ΤΕΕ. Μάλιστα τονίστηκε από το ΤΕΕ η πρόθεση να συμβάλει στην πρόληψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας. Έγινε αναφορά στον νέο ψηφιακό χάρτη που έχει εκπονηθεί από το κεντρικό ΤΕΕ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον νέο σχεδιασμό και εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος της ΑΜΘ.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τη Διοικούσα επιτροπή για την πρόσφατη συνάντηση  που είχαν οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό, με αναφορά στα θέματα που ζήτησαν μεταξύ των οποίων και το πόρισμα της Διακομματικής.

Στο δια ταύτα εκφράστηκε η καλή πρόθεση και η βούληση και των δύο πλευρών για συνεργασία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …