Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ζητούν οι αγρότες της ΑΜΘ

Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ζητούν οι αγρότες της ΑΜΘ

0

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Κομοτηνή


Στήριξη από ΑΔΕΔΥ και Ε.Κ Ξάνθης


Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή των αγροτών απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι αγροτικοί σύλλογοι της ΑΜΘ επέλεξαν πεζοπόρα πορεία, ώστε να μην δημιουργήσουν κυκλοφορικά προβλήματα στην πόλη με τα τρακτέρ, η οποία κατέληξε στο κτήριο της περιφέρειας όπου τους υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Χ. Τοψίδης και είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία τους.

Παρόντες από την Ξάνθη ήταν οι πρόεδροι του αγροτικού συλλόγου Κώστας Δαλάτσης και του κτηνοτροφικού Δημήτρης Ψεμματάς καθώς επίσης και ο πρώην πρόεδρος και Υπεύθυνος Αγροτικού Φορέα της Ν.Δ ΑΜ.Θ Αθανάσιος Λουκμακιάς  ενώ στο πλευρό τους τάχθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών μετάφερε τα αιτήματά τους για μια ακόμη φορά στον κ. Τοψίδη ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη της στήριξή του και την βοήθειά του. Το αίτημα της συνάντησης με τον υπουργό παραμένει, οι αγρότες της ΑΜΘ επιμένουν για μια κατ’ ιδία συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη και ό κ. Τοψίδης τους διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αυτή θα γίνει.

 

Πρόεδρος Αγροτών Ξάνθης: «Ζητάμε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο… δεν θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε στα χωράφια μας»

Ο κ. Δαλάτσης μιλώντας στο «Ε» μετέφερε την αγωνία των αγροτών για το μέλλον τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά που εξήγγειλε ως μέτρα στήριξης ο πρωθυπουργός δεν είναι απολύτως τίποτε γιατί αφενός τους γίνεται μια έκπτωση 10% στο ρεύμα και μια παράταση της επιστροφής του ΕΦΚ που ήδη είχαν πάρει και πέρσι και πρόπερσι: «Αυτό που ζητάμε είναι αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως έχουν οι αλιείς και όλοι οι ευρωπαίοι αγρότες. Με όλες αυτές τις περικοπές που έχουμε υποστεί δεν θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε στα χωράφια μας να ξανακαλλιεργήσουμε. Χρειαζόμαστε ουσιαστική στήριξη και όχι δήθεν με τα λόγια. Αλλιώς ο αγροτικός τομέας θα σβήσει».


Εκπρόσωποι της Ξάνθης στο συλλαλητήριο. Διακρίνεται ο κ. Ψεμματάς, ο κ. Λουκμακιάς και ο κ. Ευστρατίου

Στήριξη από ΑΔΕΔΥ και Ε.Κ Ξάνθης

Στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών δηλώνουν οι ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: «Είναι πλέον μονόδρομος η βιωσιμότητα του Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφου που παλεύει με «νύχια και με δόντια», βλέποντας το εισόδημά του να συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα! Λέμε ΟΧΙ στον μαρασμό του Ελλήνων Αγροτών και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους!» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

«Ο πρωτογενής τομέας οδεύει στον αφανισμό. Οι ίδιες πολιτικές που τσακίζουν το αγροτικό εισόδημα τσακίζουν και το εισόδημα των εργατών της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει το ΕΚΞ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…