Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προχωρούν τρία νέα αιολικά πάρκα στην ορεινή Ροδόπη

Προχωρούν τρία νέα αιολικά πάρκα στην ορεινή Ροδόπη

0

Συνολικής ισχύος 71,4 MW, με όλα να χωροθετούνται στον Δήμο Αρριανών


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι Mελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση τριών αιολικών σταθμών σε ισάριθμα σημεία του ορεινού όγκου του Δήμου Αρριανών, στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΠΑΜΘ με την προηγούμενη διοίκηση.

Οι αιολικοί σταθμοί θα έχουν συνολική ισχύ 71,4 MW, ενώ την απόφαση καταψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιμπράμ Αχμέτ από την συμπολίτευση και  Πατακάκης Ανάργυρος και Αργυρίου Νικόλαος από την αντιπολίτευση.

Το πρώτο αιολικό πάρκο θα δημιουργηθεί στη θέση «ΤΣΟΥΚΑ» του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης.

Ο ΑΣΠΗΕ θα είναι συνολικής ονομαστικής ισχύος 25,2 MW και θα αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 4,2 MW έκαστη, με διάμετρο ρότορα 150 μ. και ύψος πυλώνα 105 μ.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται 2,1 χιλιόμετρα από την Άνω Δροσίνη, και 2,2 χιλιόμετρα από την Κάτω Δροσίνη, ενώ απέχει 3,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Σκιάδας και 3,3 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Δροσιάς.

Το δεύτερο αιολικό πάρκο θα χωροθετηθεί στην θέση «ΒΩΜΟΣ» του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης. Ο ΑΣΠΗΕ θα είναι συνολικής ονομαστικής ισχύος 12,6 MW και θα αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 4,2 MW έκαστη, με διάμετρο ρότορα 150 μ. και ύψος πυλώνα 125 μ.

Η κοντινότερη γεννήτρια θα βρίσκεται 950 μέτρα μακριά από την Κάτω Βυρσίνη, 1 χλμ από τον οικισμό Κόβαλο και 4,3 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Δροσιάς. Το τρίτο αιολικό πάρκο θα βρίσκεται στη θέση «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» του Δ. Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης.

Ο ΑΣΠΗΕ θα είναι συνολικής ονομαστικής ισχύος 33,6 MW και θα αποτελείται από οκτώ ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 4,2 MW εκάστη. Έχουν επιλεγεί Α/Γ τύπου VestasV150. Οι Α/Γ είναι τριών πτερυγίων, οριζοντίου άξονα, τα πτερύγια τους έχουν μήκος 73m περίπου και η διάμετρος του ρότορα είναι 150m.

Η όλη διάταξη στηρίζεται σε πυλώνα ύψους 105m. Ο σταθμός βρίσκεται 2,1 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό Σκιάδα, 2,4 χιλιόμετρα από τη Δροσιά και 1,4 χιλιόμετρα μακριά από την Άνω Δροσίνη.

ΠΗΓΗ: Παρατηρητής της Θράκης/Σωτήρης Μαρκενδούδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…