Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοτική συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Ροδόπης

Δημοτική συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Ροδόπης

0

Συμφωνία για από κοινού ενέργειες και συμπράξεις φορέων από τους δημάρχους Παρανεστίου, Ξάνθης και Δράμας

Στο Παρανέστι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη συνάντηση με την παρουσία αντιδημάρχων Τουρισμού, ΓΓ και του διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης,02/02 στο Παρανέστι. Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο, Αναστάσιο Καγιάογλου, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού, των Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ξάνθης και Παρανεστίου,ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας, Μανώλης Χατζόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών δήμων.

Στόχος της σύσκεψης, ο κοινός σχεδιασμός με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε η ευρύτερη περιοχή  να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Όλοι συμφώνησαν ότι ο τουρισμός στην περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αφού διαθέτει μοναδικούς πόρους διεθνούς εμβέλειας. Οι τρεις Δήμαρχοι υπογράμμισαν ότι με συνέργειες και κοινές προσπάθειες, σύντομα θα σημειωθούν θετικά αποτελέσματα, προς όφελος των τοπικών τους κοινωνιών.

Όπως ανακοινώθηκε στο τέλος της συνάντησης, θα υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες σύντομα, θα ανακοινωθούν.

Η συνάντηση εργασίας απηχεί την απόφαση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ των Δήμων που διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά, τη θέληση για υπέρβαση των διοικητικών ορίων τους και τη διάθεση για τη διοργάνωση κοινών δράσεων που απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες των τριών Δημάρχων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …