Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήμος Αρριανών: Επίσκεψη Μέτιου στο έργο κατασκευής νέας γέφυρας στο Λίσσο

Δήμος Αρριανών: Επίσκεψη Μέτιου στο έργο κατασκευής νέας γέφυρας στο Λίσσο

0

Σύσκεψη με το δήμαρχο για τα έργα που υλοποιούνται και όσα βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Αρριανών στη Φιλλύρα, με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Αρριανών.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Η πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Αρριανών τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 3 έργα προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ

2.Έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

3.Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, συνολικού προϋπολογισμού  άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ

4.Έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Αρριανών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. O προϋπολογισμός για τα έργα που έχουν εκτιμηθεί είναι 7,7 εκατομμύρια ευρώ.

5.Έργα αναγκαία στο Δήμο Αρριανών για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους για την κατασκευή τους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,9 εκατομμυρίου ευρώ.

Σε δήλωση του, ο κ. Μέτιος τόνισε ότι με τη δέσμευση και τη διάθεση πόρων από την πλευρά της Περιφέρειας, ο Δήμος Αρριανών θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μέτιος στο έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας του Λίσσου, το οποίο είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα, το έργο επισκέφθηκε ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικών και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…