Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με τον ετήσιο χορό και την κοπή πίτας υποδέχτηκε το ’24 ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

Με τον ετήσιο χορό και την κοπή πίτας υποδέχτηκε το ’24 ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

0

Το Σάββατο 20/01 έλαβε χώρα ο ετήσιος χορός στο κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» και την Κυριακή 21/01 η κοπή πίτας στην αίθουσα όπου στεγάζεται ο Σύλλογος


«Παρευρέθηκαν πολλά παιδιά με σκοπό να ενισχύσουν τον Σύλλογο, κάτι βέβαια που είναι πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό», σημειώνει η Γραμματέας, Κωνσταντίνα Καλτσά στο «Ε»


Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθη ‘’Ο Λεπενιώτης’’ στο κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γεώργιος Μπίκος εκ μέρους του Δ.Σ. καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε καλή χρονιά.

Στο τραγούδι συμμετείχαν οι: Γιώτα Γρίβα, Παναγιώτης Ούτος, Κωνσταντίνος Μπανιώτης και στο κλαρίνο οι: Ζήσης Τσολακίδης και Νίκος Μακρής

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές για δημιουργική και γεμάτη δράσεις χρονιά με τις ευχές της Εκκλησίας.


Η Γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνα Καλτσά

Συμπληρωματικά, η Γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνα Καλτσά μεταφέρει στο «Ε»:

«Αναμφισβήτητα το κλίμα ήταν πολύ ωραίο. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι παρευρέθηκαν πολλά παιδιά με σκοπό να ενισχύσουν τον Σύλλογο, κάτι βέβαια που είναι πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό όσον αφορά τη συμμετοχικότητα της νέας γενιάς σε τέτοιου είδους πολιτιστικά δρώμενα με επίκεντρο την παράδοση. Χόρεψαν μάλιστα και τα παιδιά του τμήματος των παραστάσεων με φορεσιές και με τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών.Ευχόμαστε με υγεία και του χρόνου να το επαναλάβουμε  όλοι μαζί».

«Η κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου με τις ευχές του Δεσπότη.Το φλουρί κέρδισε για το 2024 ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης.Τέλος, προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα, όπως παραδοσιακές πίτες, λαχανόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, στριφτόπιτα», όπως επισημαίνει.


Αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση αναφορικά με τον ετήσιο χορό, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, τονίζουν:

Με την παρουσία τους μας τίμησαν, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης Σπύρος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Αναστάσιος Ταρενίδης,οι Αντιδήμαρχοι Αβδήρων κ. Σταυρακάρας Φώτιος και ο κ. Γκασιμαμπαγιαζίδης Βλαδίμηρος, ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου κ. Κιατίπης Αριστείδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Ρίζος Κων/νος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των συλλόγων σαρακατσάνων: Ρετσίτσα Βουλγαρίας, Ν.Εβρου, Μορφωτικός Σύλλογος των εν θράκη Διαβιούντων Σαρακατσάνων, Καβάλας «Ο Φλάμπουρας», Σερρών «Ο Κατσαντώνης», και ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης.

Να ευχαριστήσουμε τους τραγουδιστές μας, Γιώτα Γρίβα, Παναγιώτη Ούτο και Μπανιώτη Κων/νο, για την πολύ όμορφη βραδιά που μας χάρισαν με τα τραγούδια τους.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του χορευτικού μας για την άψογη εμφάνιση και την χοροδιδάσκαλο μας κ. Αναστασία Γιαννοπούλου.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσίας, την εκδήλωση μας.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο.


 Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 







 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …