Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με Κοτόπουλο και Κολοκύθα

Λαζάνια με Κοτόπουλο και Κολοκύθα

0

1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου

1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα

1 πακέτο λαζάνια

2 μεσαία κρεμμύδια

2-3 ώριμες ντομάτες

φρέσκο δενδρολίβανο

1 λίτρο φρέσκο γάλα 1,5%

120 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

40 γρ κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

τριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγη παρμεζάνα τριμμένη

 

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου κι ανακατεύουμε. Σε 2΄προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Ραντίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας που έχουμε βάλει σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C στον αέρα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει η κολοκύθα. Την χτυπάμε όσο είναι ζεστή στο μπλέντερ με το μισό βούτυρο ώσπου να γίνει λεία κρέμα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι επιθυμούμε, ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Στο ποτήρι με το γάλα προσθέτουμε τον κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε 3 κουταλιές τριμμένης Παρμεζάνας, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε λίγη κρέμα, από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χωρίς να τα βράσουμε και μετά πάλι λίγη κρέμα. Στρώνουμε λίγο κιμά και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, τη μισή κρέμα κολοκύθας.

Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση λαζάνια, κρέμα, κιμά και κολοκύθα και τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη κρέμα και λίγη τριμμένη Παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε καλά και σφικτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμέμο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για 50-60 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…