Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Οικοτεχνία Meligeysis από τα Κομνηνά Ξάνθης στην κοπή πίτας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η Οικοτεχνία Meligeysis από τα Κομνηνά Ξάνθης στην κοπή πίτας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

0

Προσκεκλημένη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου βρέθηκε η “Meligeysis” στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο “the Met Hotel”.

Η υποδοχή εκ μέρους των διοργανωτών ήταν ιδιαίτερη θερμή και ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα στηρίζοντας καινοτόμες δράσεις.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος , ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του τομέα Βορείου Ελλάδος Βασίλης Καφάτος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Jerry Ismail, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τονίστηκε πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες οι προσδοκίες για τις αναπτυξιακες προοπτικές της χώρας μας για το 2024,παρά τα προβλήματα που έφερε η διεθνής συγκυρία, όπως η άνοδος του πληθωρισμού και η ενεργειακή κρίση.

Η Οικοτεχνία Meligeysis έχει γίνει γνωστή για το εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας μέλι που παράγει μαζί με τον σύζυγό της Ηρακλή Ανανιάδη αφού έχει δημιουργήσει μία πρότυπη μελισσοκομική οικοτεχνία στα όμορφα Κομνηνά Ξάνθης καθώς και για τις καινοτόμες δράσεις της.

Η κ. Γεύση Τουλουμίδου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει απόψεις με ελληνοαμερικάνους επενδυτές, με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού κ. Βούλα Πατουλίδου,με τον Πρόεδρο της επιτροπής αγροτεχνολογίας του Επιμελητηρίου κο Αθανάσιο Κουϊμτζή, με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από την Βόρεια Ελλάδα και άλλους επιχειρηματίες που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ξάνθης,τονίζοντας σε όλους τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή της Θράκης στην ανάδειξη των γνήσιων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, όπως είναι το μέλι.

Στόχος της είναι μέσω της δημιουργικότητας αλλά και της καινοτομίας να προσφέρει νέες ιδέες και νέες προτάσεις για καινούρια προϊόντα ενώ το επόμενο όραμά της είναι να συνδέσει τη μελισσοθεραπεία με τον μελισσοτουρισμό, μέσω της οικοτεχνίας της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…