Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έκθεση φωτογραφίας «Επαρχίες στο Βορρά» της ομάδας The Provinces

Έκθεση φωτογραφίας «Επαρχίες στο Βορρά» της ομάδας The Provinces

0

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στον δημιουργικό χώρο nekubi


Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 19:30 ο δημιουργικός χώρος nekubi σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας έχουν την χαρά να φιλοξενούν την ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας της ομάδας THE PROVINCES “Επαρχίες στο Βορρά”.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις παρακάτω φωτογραφικές εργασίες και τους δημιουργούς τους.

Η πλατφόρμα The Provinces ξεκίνησε το 2018 και μέλη της είναι οι: Τάσος Ζωίδης (ιδρ. μέλος), Πηνελόπη Θωμαϊδη (editor από το 2019), Κώστας Ιωαννίδης (ιδρ. μέλος), Ελένη Μουζακίτη (ιδρ. μέλος), Χρήστος Ροντογιάννης (ιδρ. μέλος), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ιδρ. μέλος).

Όραμα του The Provinces είναι να προσφέρει τον χώρο για τον διαρκή αναπροσδιορισμό του όρου επαρχία, παρέχοντας τις βάσεις για έναν διάλογο ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια απαλλαγμένο απο στερεοτυπικές προκαταλήψεις. Να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που απαιτούνται για να μιλήσουν μέσω της φωτογραφικής γλώσσας για τη ζωή τους και το φυσικό και πολιτισμικό τους περιβάλλον.

Σκοποί του The Provinces είναι:

  • Να συγκεντρώσει φωτογραφικές εργασίες που αποτυπώνουν – ερμηνεύουν την ελληνική επαρχία, καταγράφουν το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και αναδεικνύουν τις πολιτιστικές και κοινωνικές της ιδιαιτερότητες.
  • Επίσης στοχεύει στο να δημιουργηθεί σταδιακά ένα αρχείο (με τεκμηριωτικό υλικό) που θα μπορούσε να στηρίξει στο μέλλον την οπτική ανθρωπολογία μιας γεωγραφικής και πολιτισμικής ενότητας, αλλά και να προβάλλει διαδικτυακά τις φωτογραφικές δουλειές μέσω της ιστοσελίδας και των social media του The Provinces, μέσω εκθέσεων – παρουσιάσεων (σε μουσεία, διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ, κλπ) και δημοσιεύσεων.
  • Να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη παραγωγή εργασιών συναφούς θεματολογίας φωτογράφων που εργάζονται και κατοικούν κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας της Ελλάδας μέσω εκπαιδευτικών δράσεων και art residencies προγραμμάτων, καθώς και να συμβάλλει στην επικοινωνία και δικτύωση των φωτογράφων (κέντρου – περιφέρειας) μεταξύ τους.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…