Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινού

Χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινού

0

– 250 γρ. χυλοπίτες

– 20 γρ. αλάτι

– 1 κ. σ. ελαιόλαδο

– 1 κιλά χοιρινό σε κομμάτια (αν έχουμε περισσεύματα καλύτερα)

– 2 κ. σ. ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια

-2 καρότα κομμένα σε κομμάτια

– 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες χοντρές

– 1 σκελίδες σκόρδου σε φέτες

– 100 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα

– 25 ml κονιάκ

– 80 γρ βερίκοκα αποξηραμένα

– 1 πορτοκαλιού το χυμό

– 80 ml κόκκινο κρασί ξηρό

– 250 ml ζωμό λαχανικών

– 1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

– 1 κ. γ. θυμάρι

– 1 ½ κ.γ. αλάτι

– ¼ κ.γ. πιπέρι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και να παραλείψουμε τη διαδικασία που ακολουθεί για το ωμό κρέας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ωμό κρέας, το πλένουμε, το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή ένταση και βάζουμε σε δόσεις τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το πράσο, το σκόρδο, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ για 30 λεπτά. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με το ζωμό λαχανικών.

Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα για 2 ½ ώρες. Αν το κρέας μας είναι ήδη ψημένο, η διαδικασία αυτή μειώνεται στη ½ ώρα για να δέσουν τα υλικά. Λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας, βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε τις χυλοπίτες, βράζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζοουμε με το καπάκι. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και σερβίρουμε τις χυλοπίτες στη μέση και γύρω γύρω το χοιρινό με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με ζουμάκι από τη γάστρα τόσο πάνω στο κρέας όσο και στα ζυμαρικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…