Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Ιωάννης Δρεμσίζης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Ο Ιωάννης Δρεμσίζης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

0

Ολοκληρώθηκε η Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και η Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής


Πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας με τις ευλογίες του Μητροπολίτη


Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 στις 19:00 έλαβε χώρα η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης.  Ειδικότερα, στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και η Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής.

Βέβαια, προηγήθηκε η κοπή βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκΠαντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε υγεία, ειρήνη, ομόνοια, συνεργασία, καλή δύναμη στον νέο Δήμαρχο και το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας εκτενή μνεία στον Μέγα Βασίλειο.



Τυχερές για το 2024  στάθηκαν η νέα Δημοτική Σύμβουλος κα  Δέσποινα Θεοδωρίδου και η Δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Θράκη», Μαλαματένια Αλατζά, μιας και έτυχαν το φλουρί και πήραν τα δωράκια τους.

Ακολούθησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον νυν Δήμαρχο, Στράτο Κοντό να προτείνει ως Πρόεδρο τον Γιάννη Δρεμσίζη. Έπειτα, ο τέως Δήμαρχος, ο Μανώλης Τσέπελη πρότεινε ως Αντιπρόεδρο τον Μανώλη Φανουράκη και τέλος ο Σάββας Μελισσόπουλος  τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Η ψηφοφορία διά ανατάσεως της χειρός πέρασε ομόφωνα, αν και αρχικά εκδηλώθηκαν κάποιες αντιδράσεις αναφορικά με την εκλογή  Φανουράκη.

Από την πλευρά του ο κ.Δρεμσίζης ευχαρίστησε τα μέλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του! Καταληκτικά,  συγκροτήθηκε η νέα Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο πλαίσιο μυστικής ψηφοφορίας.

Η νέα Δημοτική Επιτροπή

Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός.

Τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής από την πλευρά της συμπολίτευσης:

Ευστρατίου Χαράλαμπος (16 σταυροί)

Ζερενίδης Ιωάννης (16 σταυροί)

Μπαντάκ Σιαμπάν (16 σταυροί)

Πεπονίδης Ιωάννης (16 σταυροί)

Παπαδόπουλος Κυριάκος (15 σταυροί)

Αναπληρωματικοί:

Ηλιάδης Θωμάς (6 σταυροί)

Κοτόπουλος Ηλίας  (5 σταυροί)

Ταρενίδης Αναστάσιος (5 σταυροί)

Χατζηαντωνίου Αθανάσιος (5 σταυροί)  και

Τσάπαλης Ιωάννης (5 σταυροί)

Τακτικά μέλη από τους σύμβουλους της αντιπολίτευσης:

Τσέπελης Μανώλης (8 σταυροί)

Φανουράκης Εμμανουήλ (8 σταυροί)

Μπεκήρ Ογλού Σουά (8 σταυροί)

Αναπληρωματικοί:

Λύρατζης Πασχάλης (5 σταυροί)

Αμοιράς Σταύρος (5 σταυροί)

Σταυρακάρας Παναγιώτης (5 σταυροί)

Το μήνυμα του Δημάρχου

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους σας, έναν-έναν ξεχωριστά για τη συμμετοχή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο!Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, μία παραγωγική θητεία.Επίσης, μακάρι οι αντιπαραθέσεις που θα γίνουν σε αυτή την αίθουσα να παραγάγουν αποτέλεσμα για όλους τους  Ξανθιώτες  και τις Ξανθιώτισσες.Εμείς, όπως είχαμε πει από την αρχή, θα είμαστε μία διοίκηση όλων των Ξανθιωτών, θα συνεργαστούμε με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.Άλλωστε, είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις προτάσεις και της αντιπολίτευσης .Με γόνιμο διάλογο θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε όποιες προτάσεις είναι εφικτό να γίνουν πράξη. Δεν χωρά αμφισβήτηση πως θέλουμε όλοι να έχουμε ένα κοινό στόχο, δηλαδή, να πάμε την πόλη μας μπροστά, τον δήμο μας μπροστά και να κάνουμε όλους τους Ξανθιώτες περήφανους που ζουν εδώ, που μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά τους !Να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε μία ευτυχισμένη χρονιά!Καλή χρονιά!»







 



 

Χρύσα Κιατίπη 

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…