Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αλεξανδρούπολη: Αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2023 στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Αλεξανδρούπολη: Αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2023 στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

0

Με αύξηση διακίνησης επιβατών στο 12% και πτήσεων αεροσκαφών στο 19% σε σύγκριση με πέρυσι έκλεισε το 2023 για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, τοποθετώντας το στην 9η θέση μεταξύ των 40 αεροδρομίων  πανελλαδικά σε κίνηση αεροσκαφών.

«Ουσιαστικά έγινε αυτό που είχαμε προβλέψει από τις αρχές του 2023 για όλη την χώρα, αλλά και για το Δημόκριτος. Ότι το 2023 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την αεροπορία», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιος Ζαντανίδης και πρόσθεσε: «στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» παρατηρήθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης 12% το 2023 σε σχέση με το 2022.

Συγκεκριμένα  το σύνολο των διακινούμενων το 2023 ανήλθε σε 283.000 επιβάτες έναντι 250.000  το 2022,ενώ  εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση στις κινήσεις των αεροσκαφών 19% συγκριτικά με πέρυσι και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες πχ. δεν είναι μόνο η επιβατική κίνηση ,αλλά το ότι υπάρχουν οι σχολές πιλότων, περιπτώσεις αεροσκαφών, αεροπυρόσβεσης και πάρα πολλά στρατιωτικά αεροσκάφη.»

Το «Δημόκριτος» αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των 40 αεροδρομίων  πανελλαδικά σε κίνηση αεροσκαφών, θέση πολύ υψηλή για ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο,» τόνισε ο κ. Ζαντανίδης.

Όσο αφορά τα στοιχεία των κινήσεων  αεροσκαφών σύμφωνα με τον ίδιο το 2022 είχαμε 15.000 κινήσεις αεροσκαφών και φτάσαμε το 2023  να έχουμε 18.500. «Αυτή η άνοδος μας είναι εντυπωσιακή και δείχνει και το βάρος της κυκλοφορίας που σηκώνει πλέον το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης» είπε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ εξελίξεις αναμένονται για τον νέο διαγωνισμό παραχώρησης των 22 περιφερειακών  κρατικών αεροδρομίων της χώρας από το Υπερταμείο, ανάμεσα τους είναι και το «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης που διαχειρίζεται από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…