Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ρωμαϊκή Κομοτηνή: Σαρκοφάγος & μιλιάρια

Ρωμαϊκή Κομοτηνή: Σαρκοφάγος & μιλιάρια

0

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο Ρωμαϊκή Κομοτηνή


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης οργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής διημερίδα στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έργου «Οργάνωση και προετοιμασία επανέκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής – Δημιουργία περιοδικής έκθεσης ‘Ρωμαϊκή Κομοτηνή’».

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο Ρωμαϊκή Κομοτηνή, όπου θα παρουσιαστεί η ρωμαϊκή σαρκοφάγος με παραστάσεις άθλων του Ηρακλή και τα μιλιάρια (μιλιοδείκτες) της αρχαίας Εγνατίας Οδού που βρέθηκαν στην Κομοτηνή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες συντήρησης και ανασύνθεσης των μνημείων που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του ανωτέρου έργου, αλλά και για εκείνες που προγραμματίζονται και αφορούν στην ανακαίνιση και την επανέκθεση του Μουσείου.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 9.30-14.00, θα πραγματοποιηθεί Αρχαιολογική Συνάντηση με τρεις θεματικές που αφορούν στην περιοδική έκθεση:

– Η Θράκη στους Ρωμαϊκούς χρόνους

– Μιλιάρια & σαρκοφάγοι. Μνημεία και Εγνατία Οδός

– Σαρκοφάγος & μιλιάρια: η περιοδική έκθεση

Λαμβάνουν μέρος 18 σύνεδροι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικές με Θράκη, τις σαρκοφάγους και τα μιλιάρια της Εγνατίας Οδού κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…