Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αν. Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»

Αν. Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»

0

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δαμιανό Καγγελίδη, την Π.Ε. Ξάνθης την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Το «Ε» συνομίλησε με τον κ. Σπυρόπουλο σχετικά με τις συνεργασίες σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο

Στην Ξάνθη περιόδευσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ο κ. Σπυρόπουλος είχε μια σειρά από επαφές στον Νομό μας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή», Δαμιανό Καγγελίδη καθώς και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισκέφθηκε τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστονίδας  όπου συζήτησε για τις  σημαντικές δυνατότητες  του συνεταιρισμού αλλά και τις δυσκολίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά. Βασικό ζήτημα αποτελεί και η απουσία αντιπλημμυρικών έργων που αφήνουν απροστάτευτη την περιοχή σε μια ενδεχόμενη κακοκαιρία.

Ο  Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με το σωματείο φορτοεκφορτωτών του Πόρτο Λάγος. Ένα λιμάνι με χαρακτηριστική την απουσία συμπερίληψής του από κάθε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με το αρμόδιο Υπουργείο να υποβαθμίζει το ρόλο και τη σημασία του. Η ανάγκη δε εμβάθυνσης του λιμένος παραμένει επιτακτική ακόμη και σήμερα. Στο Πόρτο Λάγος, με ευθύνη της πολιτείας, η έννοια της τουριστικής ανάπτυξης έχει εκλείψει, όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος καθώς δεν προβλέπονται κατάλληλες διασυνδέσεις είτε εμπορικής είτε τουριστικής εκμετάλλευσης ώστε το λιμάνι να πάρει ξανά «ζωή».

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος περιόδευσε στη Γενισέα και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην τιμητική εκδήλωση για τα Ελευθέρια Ξάνθης παρακολουθώντας στη συνέχεια τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Το «Ε» συνομίλησε με τον κ. Σπυρόπουλο σχετικά με τις συνεργασίες σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο.

«Ε»: Υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη;

Α.Σ.: To ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια προσπάθεια με ουσιαστικό, τεκμηριωμένο και σοβαρό λόγο να είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Μία αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος πάνω στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, το ζήτημα της υπογεννητικότητας και της προστασίας των ευάλωτων, η αναβάθμιση του συστήματος υγείας και παιδείας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις που και στο παρελθόν έχουν γίνει αλλά αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι να διατηρήσουμε την αυτόνομη πορεία μας και να είμαστε αυτοί που θα δώσουν λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο πολιτικός τους λόγος και ποια τα επιχειρήματα τους. Έως στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο από τον ίδιο, μόνο γενικόλογες παρατηρήσεις ενώ το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη πλευρά, έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο.

«Ε»: Βλέπετε δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών όπως αυτή του κ. Σιμιτζή με τον κ. Μέτιο στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία στην ΑΜΘ; Τη θεωρείτε επιτυχημένη;

Α.Σ.: Η διοίκηση του κ. Μέτιου είναι μια αποτυχημένη διοίκηση όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ΑΜΘ. Αυτό που πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες είναι το αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτή τη ρότα ή να δοθεί μια νέα πνοή. Η νέα πνοή για εμάς προϋποθέτει ένα σχήμα με επιτυχημένους ανθρώπους της κοινωνίας που επικεφαλής είναι ο Δαμιανός Καγγελίδης που ασχολήθηκε μαζί με όλο τον συνδυασμό και παρουσίασε ένα πρόγραμμα για την περιφερειακή ανάπτυξη με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και θα κρατήσει τους νέους ανθρώπους στην περιοχή. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, μόνο αυτή την προσπάθεια στηρίζουμε για την ερχόμενη Κυριακή.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…