Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνάντηση στο ΔΠΘ με τον Δήμαρχο Σουφλίου για τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης της περιοχής

Συνάντηση στο ΔΠΘ με τον Δήμαρχο Σουφλίου για τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης της περιοχής

0

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο  για ένα περιβαλλοντικά  και οικονομικά βιώσιμο μέλλον

Στο κτίριο Διοίκησης του Δ.Π.Θ. συναντήθηκαν την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης και ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος. Στη συνάντηση συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες, Καθηγητές του Δ.Π.Θ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς του Δ.Π.Θ. ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και  Δασολογίας Καθηγητής Σπύρος Γαλατσίδας, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Καθηγητής Αντώνης Γαστεράτος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Καθηγητής Αθανάσιος Κυμπάρης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Καθηγητής Γιώργος Τσαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Καθηγητής Σπύρος Ντούγιας, ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αν Καθηγητής Χρήστος Ακράτος, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Παράσχος Μελίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης  Ζήσης Βρύζας, και  ο Επ. Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας Γιώργος Παπαϊωάννου.

Κατά τις συζητήσεις που διεξήχθησαν προέκυψε η ανάγκη ενός ολιστικού, ανθρωποκεντρικού προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου και του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, με σκοπό την αντιδιαβρωτική – αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, τη δημιουργία του νέου δάσους της Δαδιά αλλά και τη στήριξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Ως τελικός στόχος του προγράμματος ορίστηκε η δημιουργία των προϋποθέσεων προκειμένου να συνεχίσει κατά το δυνατόν ομαλά η ζωή και οι δραστηριότητες στην περιοχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…