Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί διεκδικεί το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί διεκδικεί το Δημοτικό Συμβούλιο

0

Η δημιουργία της εκτιμάται ότι μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στην ανάσχεση του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της περιοχής


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου οργανώνεται και διεκδικεί την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην πόλη του μεταξιού. Σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε και θα αποσταλεί στον Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη και τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη επισημαίνεται πως «η δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί θα συμβάλει στην ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος που αποτελεί το πρώτο μέτρο και βασικό στοιχείο ανάπτυξης της εθνικής πολιτικής στην περιοχή του Έβρου».

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε ότι προσπάθεια της δημοτικής αρχής μας, είναι από τον Σεπτέμβριο του 2019 να δημιουργηθεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα στην περιοχή του Σουφλίου. Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι, πρέπει να υπάρξει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Νομό Έβρου και θα πρέπει να ιδρυθεί πανεπιστημιακό τμήμα και στο Σουφλί. Επειδή η σύγκλητος των πανεπιστημίων έχει αποφασίσει τη δημιουργία Κτηνιατρικής σχολής στη Θράκη, εθνικοί λόγοι πλέον επιβάλλουν τη δημιουργία της Κτηνιατρικής Σχολής εδώ στο Σουφλί.

Οι λόγοι που το επιβάλλουν είναι τα δεδομένα που υπάρχουν, όπως το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε στην περιοχή, το ζωϊκό κεφάλαιο, τα σπάνια είδη πτηνών, η μελισσοκομία μας αλλά και η θέση που βρίσκεται το Σουφλί στο μέσο του νομού.

Η Κτηνιατρική Σχολή συνδέεται με το περιβάλλον, με την απασχόληση με τα ενδιαφέροντα της περιοχής. Πιστεύω θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλα τα βαλκάνια. Πιστεύω ότι η προσφορά της σχολής θα είναι πολύ σημαντική. Το Σουφλί πλέον έχει λόγο και η φωνή του λαμβάνεται υπόψη, επειδή το δίκιο είναι με το μέρος μας, πιστεύουμε στην ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί.

Υποστηρικτής στο αίτημά μας είναι και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ο οποίος λαμβανομένου των παραπάνω δεδομένων τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης της Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί».

ΠΗΓΗ: Κική Ηπειρώτου/gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …