Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πλημμύρες: Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πλημμύρες: Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

0

Συντονισμένη επίθεση στην κυβέρνηση για τις πλημμύρες που έχουν πλήξει όλη τη Θεσσαλία έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Συντονισμένη επίθεση στην κυβέρνηση για τις πλημμύρες που έχουν πλήξει όλη τη Θεσσαλία έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ξεκινάει περιοδεία στις περιοχές που πλήττονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, κατακρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως ήταν λάθος η μεταφορά της πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. «Χρειαζόμαστε ενιαίες πολιτικές με έμφαση στον σχεδιασμό και στην πρόληψη, για τη διαχείριση πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών, χωροταξικών θεμάτων και προστατευόμενων περιοχών», ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο, θύμισε πως το 2016 εγκρίθηκε από τη Βουλή «η Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», καλώντας την κυβέρνηση να την επικαιροποιήσει. Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως απαιτούνται και Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και ταυτόχρονα η ενεργοποίηση ενός σημαντικού εργαλείου: των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας.

Στην απουσία αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης εστίασαν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη

Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Ένα κράτος προετοιμάζεται, κάνει πρόληψη, προστατεύει κρίσιμες υποδομές, ενεργειακά δίκτυα, δίκτυα μεταφορών, νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει πλαίσιο ισχυρής πρόληψης σε φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ότι όσο επεκτείνεται το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης τόσο πιο ευάλωτη γίνεται η Ελλάδα», είπε. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, στις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο και στις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση αλαζονείας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Βασίλη Κικίλια ζητώντας να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι των περιοχών που έχουν πληγεί. Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα και ζήτησε την παραίτησή του, ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως «οι πολίτες εκπέμπουν SOS, ολόκληρη η Θεσσαλία έχει βουλιάξει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…