Αρχική Χωρίς κατηγορία «Παίζεται» η υποψηφιότητα Α. Κριτσίνη στις εκλογές

«Παίζεται» η υποψηφιότητα Α. Κριτσίνη στις εκλογές

0

«Βόμβα» Τσιτιρίδη – Θέτει θέμα κωλύματος εκλογιμότητας Κριτσίνη – Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της υποψηφιότητάς του στο Πρωτοδικείο

 

Ενώ είναι μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’ δεν ενημέρωσε, συμμετείχε και ψήφισε τη συμμετοχή του δήμου Αβδήρων κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στον δήμο Αβδήρων σε βαθμό που πιθανό να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό εκλογικό τοπίο στις εκλογές της 8η Οκτωβρίου. Ειδικότερα ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» Γιώργος Τσιτιρίδης με αίτηση που κατέθεσε χθες 11 – 9 – 2023 προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ζητά την ακύρωση της συμμετοχής  του υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί μπορούμε» Αθανάσιου Κριτσίνη θέτοντας θέμα κωλύματος εκλογιμότητας καθώς ο κ. Κριτσίνης είναι μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’ που συνδέεται με το Δήμο Αβδήρων.

Ειδικότερα ο κ. Τσιτιρίδης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο κ. Κριτσίνης παρότι είχε έννομο συμφέρον ως μέλος  – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’, όταν συζητήθηκε το θέμα έγκρισης της συμμετοχής του δήμου μετά από αίτημα δυο ενεργειακών κοινοτήτων αφ’ ενός δεν ενημέρωσε τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με την συμμετοχή του σε μία απ’ αυτές και αφ’ ετέρου δεν ζήτησε να εξαιρεθεί και να μην συμμετέχει στην συζήτηση και την ψήφιση ως όφειλε αλλά και συμμετείχε και ψήφισε υπέρ και μάλιστα υπερθεμάτισε λέγοντας ότι ως αντιπολίτευση ψηφίζει ότι είναι καλό για το δήμο.

«Βόμβα» Τσιτιρίδη – Θέτει θέμα κωλύματος εκλογιμότητας Κριτσίνη – Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της υποψηφιότητάς του

Όπως διευκρινίζεται  σε ανακοίνωση του συνδυασμού: «Πολίτες σε Δράση» με τίτλο:

«Το πραγματικό πρόσωπο και ενδιαφέρον του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Κριτσίνη Αθανάσιου για τον Δήμο Αβδήρων και τους Δημότες του»

«Στις 11-10-2022 κατατέθηκε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων για συμμετοχή του Δήμου Αβδήρων σε δύο (2) Ενεργειακές Κοινότητες.

Στις 17-10-2022 συζητήθηκε η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αβδήρων σε ενεργειακές κοινότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.

Ο κ. Κριτσίνης ενώ γνώριζε το θέμα και είχε έννομο συμφέρον καθότι μέλος – μέτοχος σε μία από τις δύο ενεργειακές κοινότητες παράνομα συμμετείχε και ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Δήμαρχο για το έννομο συμφέρον που είχε καθότι ήταν μέλος – μέτοχος ο ίδιος και η σύζυγός του στην Ενεργειακή Κοινότητα περιορισμένης ευθύνης ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’.

Στην ομιλία του εξέφρασε ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ότι δεν γνώριζε το θέμα, επέμενε να συζητηθεί το θέμα, σε αντίθεση με τον κ. Τσολακίδη που ζήτησε αναβολή του θέματος.

Η υποκρισία του όμως ξεπέρασε κάθε όριο όταν δήλωσε  ‘’Εμείς σαν παράταξη ψηφίζουμε ότι είναι θετικό για τον Δήμο Αβδήρων και τους Δημότες του και βάζουμε πλάτη σε κάθε καλό’’ αντί να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αβδήρων και τον Δήμαρχο ότι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας.

Τελικά ο κ. Κριτσίνης ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου Αβδήρων ή τα συμφέροντα του ίδιου και της συζύγου του;

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στις 23-11-2022 όπου και πάλι ήταν παρών στη συζήτηση και παράνομα ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Κριτσίνη.

Ως Δήμαρχος Αβδήρων και Υποψήφιος Δήμαρχος κατέθεσα σήμερα 11-09-2023 αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και θα ασκήσω κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμα μου για να αναγνωριστεί η ακυρότητα της συμμετοχής του κ. Κριτσίνη Αθανάσιου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως υποψηφίου Δημάρχου καθώς έχει κώλυμα εκλογιμότητας επειδή είναι μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’ που συνδέεται με το Δήμο Αβδήρων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών Σήμερα στις 19:00 επί …