Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκαρδιωτικές εικόνες εντός των κτιρίων των εστιών στα Κιμμέρια

Αποκαρδιωτικές εικόνες εντός των κτιρίων των εστιών στα Κιμμέρια

0

Εκτός χρονογράμματος η ανακαίνιση των κτηρίων Β1 και Β2 με αποτέλεσμα να παρατείνεται η κακή εικόνα των κτηρίων Α1 και Α2

«Δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις για στέγαση και δεν έχουμε εικόνα για το πότε θα ανοίξουν», δήλωσε φοιτήτρια στο «Ε»

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν φωνές μεταξύ των φοιτητών που διαμαρτύρονται για την αργοπορία των πρυτανικών αρχών όσον αφορά στην συντήρηση των κτηρίων Α1 και Α2 των φοιτητικών εστιών.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που έλαβε χώρα στις 24 Μαρτίου 2023, το «Ε» επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του τμήματος Τεχνικών Έργων ΔΠΘ Ξάνθης, Βασίλειο Ποιμενίδη ώστε να μας μεταφέρει την εικόνα από τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στις εστίες των Κιμμερίων όπως επίσης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ανακαινίσεων.

«Στα κτήρια Α1 και Α2 θα προχωρήσουν οι εργασίες μέσα του 2024»

Ο κ. Ποιμενίδης ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Ε» ότι «για να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση όλων των εστιών έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα τεσσάρων χρόνων. Αν υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις, θα χρειαστούμε λίγο παραπάνω από το παραπάνω διάστημα. Η εργολαβία που βγήκε τώρα των 8,5 εκατομμυρίων τρέχει αυτή τη στιγμή ανακαινίζοντας τα κτήρια Β1 και Β2».

Στην ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις ζημιές που υπάρχουν στα κτήρια Α1 και Α2, ο Προϊστάμενος του τμήματος Τεχνικών Έργων ΔΠΘ Ξάνθης τόνισε ότι «μιλάτε για την κατάσταση την οποία την δημιούργησαν οι φοιτητές. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την παράδοση των εστιών επήλθε αυτή η κατάσταση».

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης των κτηρίων Β1 και Β2 ο κ. Ποιμενίδης υπογράμμισε ότι «στην καλύτερη περίπτωση οι εστίες θα είναι έτοιμες με το νέο έτος και στην χειρότερη να πάρουμε και κάποιους μήνες του 2024. Μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση προχωράμε στα κτήρια Α1 και Α2 τα οποία θα εκκενωθούν. Να προσθέσω είμαστε στην προεργασία να βγάλουμε ένα διαγωνισμό ύψους τριών εκατομμυρίων για εξοπλισμό των εστιών».

Φοιτήτρια ΔΠΘ: «Οι εστίες έχουν εικόνα εγκατάλειψης»

Το «Ε» παράλληλα επικοινώνησε με φοιτήτρια του ΔΠΘ που διαμένει στο κτήριο Α1 η οποία δήλωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον Μάρτιο. Πολλές φορές στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ποντίκια, καθώς επίσης είχε βρεθεί ποντίκι πνιγμένο μέσα στο κουβά που μαζεύει τα νερά από το ταβάνι».

Επίσης η ίδια ανέφερε ότι «το ζήτημα με τις αιτήσεις στέγασης παραμένει θολό καθώς δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση από την Πρυτανεία και δεν έχουμε εικόνα για το πότε θα ανοίξουν».

Σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμηθούμε τις εικόνες που αντίκρυσε το «Ε» τον Μάρτιο 2023 στα κτήρια Α1 και Α2:

ΚΤΗΡΙΟ Α1

Ο διάδρομος του ισογείου
Άποψη από το ταβάνι

ΚΤΗΡΙΟ Α2

Σπασμένο τζάμι στην είσοδο του κτηρίου
Σωλήνες δίπλα σε πόρτα δωματίου

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …