Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διττή δράση «ΑΝΑΣΑ» στην ΠΕ Ξάνθης από την Higher Than Everest

Διττή δράση «ΑΝΑΣΑ» στην ΠΕ Ξάνθης από την Higher Than Everest

0

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την Δευτέρα 25/9 και την Κυριακή 1/10 στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως  Πασχόντων και  Φροντιστών της ΠΑΜΘ

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (Καρκινοπαθείς  κτλ.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης, η Higher Than Everest προσκαλεί στην διττή δράση «ΑΝΑΣΑ» την Δευτέρα 25/9 και την Κυριακή 1/10, στον 1ο κύκλο του προγράμματος, στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό ¨εργαλείο¨ σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης  της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση  λόγω της νόσησης τους  από οποιαδήποτε μορφή  καρκίνου.

Δράση Δευτέρας  25/9 – Διάλεξη

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειων, καθώς και την γενικότερη προαγωγή της ευζωίας.

Σε κλίμα διάδρασης & αλληλεπίδρασης, γύρω από ένα μπουφέ με υγιεινά νόστιμα & οργανικά εδέσματα, θα πραγματοποιηθεί μια ¨στρογγυλή τράπεζα¨ με επίκεντρο τον  διάλογο,  με εισηγητές: την Ματίνα Αλιμούδη, Πτυχιούχο & Phd του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, τον Νίκο Αδαμίδη, Διατροφολόγο–Διαιτολόγο & την Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα- ομιλήτρια παρακίνησης (1η Ελληνίδα στο Έβερεστ το 2017).

Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς & μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές  που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα,  με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Τοποθεσία: Φ.Ε.Ξ. Καπναποθήκη (Πλάτωνος 27)

Ώρα: 19:00

Δράση Κυριακής  1/10 -Στενά του Νέστου (Γαλάνη Τοξότες) -Ήπια πεζοπορία

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν και να  αναζωογονηθούν, σε ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα ως προς την βιοποικιλότητα μέρη  της Ελλάδας, με τεράστια οικολογική σημασία. Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Νέστο άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από ψηλά τους μαιάνδρους που σχηματίζονται. Τα τεράστια βράχια δεξιά και αριστερά του ποταμού δημιουργούν ένα φυσικό ηχητικό φράγμα, δημιουργώντας ένα ονειρικό περιβάλλον.

Η δράση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άτομο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Σημείο συνάντησης: ΚΤΕΛ Ξάνθης

Ώρα: 8:00πμ

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί δωρεάν με μισθωμένο λεωφορείο.

Για δηλώσουν συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν  email στο: infohigherthaneverest@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6973827827 και  6974632222

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …