Σχόλια 28/5/13

0

Το εξοργιστικό δεν είναι ότι εξήντα βουλευτές οπλοφορούν, αλλά το ότι και οι τριακόσιοι κυκλοφορούν…

 

 Γιατί έχουν δίκιο κύριε Γερομάρκο;

 Είναι δίκαιο το εκπρόθεσμο; Ή μήπως ισχύει το δίκαιο του ψηφοφόρου και του λαϊκισμού; Έτσι θα οικοδομηθεί η κοινωνία πάλι; Με τις ίδιες τακτικές που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού; Το εκπρόθεσμο από πότε είναι συζητήσιμο; Και ο Περιφερειάρχης ψηφίστηκε για να ασχολείται με τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών;

Επιτέλους, το μέτρο, η λογική και η σοβαρότητα που βρίσκονται;

Αλήθεια τα συμφέροντα ποιων υποστηρίζουν οι Γιαννακίδης και Γερομάρκου; Των πολλών ψήφων ή της λογικής; Και ότι είναι επιχειρηματίας και δεν έχει φορολογική ενημέρωση αυτό δεν τον προβληματίζει; Ή μήπως είναι πολλοί οι ψήφοι των Ρομά μικροπωλητών ή άλλων με το ίδιο αντικείμενο; Και οι παραγωγοί που είναι; Ποιο το ενδιαφέρον γι’ αυτούς; Που έχουν παραμερισθεί και εκδιωχθεί ουσιαστικά από τους εμπόρους μικροπωλητές;

Επ’ αυτού σιωπή; Κραυγαλέα όμως κύριοι. Συνιστούμε προσοχή, διότι υπάρχουν και δικαστές στην Περιφέρεια…

«Ε»


Κυβερνητική υποκρισία

 Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν αυτή τη φορά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας κ. Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τη λίστα των εφημερίδων που έχουν δικαίωμα να δημοσιεύουν διακηρύξεις, Ισολογισμούς, Ανακοινώσεις και άλλες δημοσιεύσεις.

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις έσπρωξαν και τακτοποίησαν όλες τις Εφημερίδες! Είχαν δεν είχαν το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις. Όλες, στο ίδιο σακί!

Νοοτροπία λαϊκισμού παρελθόντων ετών, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση μεν, αλλά οι πολιτικοί επιμένουν για ψηφοθηρικούς λόγους να συνεχίζουν.

Μάλιστα, ενώ οι ίδιοι επικαλούνται το νόμο, υποκριτικά και χωρίς ντροπή, στην ουσία αλλά και τον τύπο, δεν τον εφαρμόζουν! Τον αγνοούν. Τέτοια υποκρισία και άθλια κομματική συναλλαγή.

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν κατάλαβαν τίποτε από όσα γύρω τους αλλάζουν. Επιμένουν τα ανθρωπάκια στην ίδια πολιτική της αθλιότητας, της υποτέλειας, της συναλλαγής.

-Ντροπή και Αίσχος!

«Ε»

 

Ο Άγιος Κωνσταντίνος

 Όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε για το θέμα της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Αρχίσαμε με αποκλεισμό, θα δεχτούμε αποκλεισμό. Δεν είμαστε έξυπνοι και μάγκες μόνον εμείς. Είναι και οι Βούλγαροι. Τους δείξαμε τον τρόπο εξάλλου.

Ποιος φταίει για την εξέλιξη αυτή; Απολύτως κανείς! Εξάλλου ποιος σ’ αυτόν τον τόπο δέχεται τις ευθύνες του; Κανείς!

Κι έτσι, υπερήφανοι και ανόητοι, πορευόμαστε σιγοβράζοντας στη μιζέρια και τον επαρχιωτισμό των μικροσυμφερόντων.

-Είδαμε το δέντρο αλλά χάσαμε το δάσος, ως συνήθως.

-Χαιρετίσματα στους επαναστάτες του γλυκού νερού….

«Ε»

 

Και τώρα;

 Στο αρχείο πήγε η μήνυση Γ. Μανιάτη κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σώκου. Κι αυτό διότι δεν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος για το ζεόλιθο.

Με δύο λόγια: Ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης σταμάτησε την επένδυση ζεόλιθου στον Έβρο, στα Πετρωτά. Τελικά η επένδυση σταμάτησε όντως. Και ήταν ύψους 40 εκ. ευρώ. και ήταν ελληνική η εταιρεία που θα έκανε την εξόρυξη, και θα έπαιρνε το 8% το δημόσιο ως μέτοχος στην επένδυση.

Έτσι, ούτε η επένδυση έγινε τότε, ούτε κόσμος δούλεψε, ούτε έσοδα το κράτος είχε. Απεναντίας, συνεχίζουμε να εισάγουμε ζεόλιθο από Βουλγαρία!

Και το ερώτημα: Ο κύριος Μανιάτης, βουλευτής σήμερα, τι έχει ν’ απολογηθεί; Και ποια τιμωρία θα πρέπει να υποστεί για τη ζημιά που δημιούργησε; Γιατί κάποτε θα πρέπει να διώκονται κι αυτοί που για διάφορους λόγους, αντί να βοηθούν να γίνονται επενδύσεις, τις σταματούν!

Οφείλει να βγει λοιπόν ο κ. Μανιάτης δημοσίως και να αιτιολογήσει την στάση και συμπεριφορά του τότε, ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τους Θρακιώτες. Δυστυχώς όμως δεν θα το κάνει. Διότι απουσιάζει η τσίπα και η αίσθηση ευθύνης έναντι του λαού της Θράκης.

«Ε»

 

 Ποιοι νομίζουν ότι είναι;

Το Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με μια δισέλιδη Ανακοίνωση προσπαθεί να απαντήσει και να δώσει τη δική του άποψη για το παζάρι βιβλίου, που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στο Εμπορικό Κέντρο Φλαμίνγκο.

Ομολογουμένως μας εξέπληξαν δυσάρεστα, διότι μας θεωρούν Επαρχιώτες και ηλιθίους. Δεν φτάνει που προβλήθηκαν δωρεάν με τα δελτία Τύπου, συνεχίζουν να στέλνουν πολυσέλιδες ανακοινώσεις για συνέχιση της προβολής τους.

Η κοροϊδία όμως έχει τα όριά της. Γι’ αυτό και το δελτίο οδηγήθηκε στο καλάθι των αχρήστων. Επιχειρηματική δραστηριότητα ασκούν, κερδίζουν μεν αυτοί, εμφανίζονται σαν πολιτιστική δραστηριότητα και μας πουλάνε μούρη.

Ε, όχι! Αρκετά! Ποιοι νομίζουν πως είναι;

«Ε»

 

 Σημάδια ανάκαμψης

 Όλοι αναζητούμε τον τελευταίο καιρό τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που διαπιστώνουν τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και διεθνείς αναλυτές και ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Όμως τα σημάδια αυτά δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους στο πορτοφόλι μας και στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται εργαζόμενοι στις τράπεζες, αρχίζουν σιγά-σιγά να πληρώνονται δάνεια και υποχρεώσεις που είχαν παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόκειται για επιχειρήσεις ή ιδιώτες, οι οποίοι ναι μεν ίσως μπορούσαν να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις αλλά δεν το έκαναν, μέσα στο γενικότερο κλίμα καταστροφολογίας που υπήρχε. Θεωρούσαν ότι η χρεοκοπία ήταν σίγουρη, οπότε δεν είχε νόημα να είναι συνεπείς, μιας και θα χανόταν όλα.

Τώρα που φαίνεται ότι η οικονομία επιστρέφει στην ομαλότητα, προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους με ρυθμίσεις σε συμφωνία με τις τράπεζες.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και πολλοί (πάρα πολλοί) που έχουν δει τα εισοδήματά τους να ισοπεδώνονται και βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Αυτοί περιμένουν όχι απλά σημάδια, αλλά ένα θαύμα για να σώσουν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους…

 

Αναστέλλονται 100.000 συντάξεις

 Αναστέλλεται η πληρωμή 100.000 συντάξεων γι’ αυτό το μήνα, καθώς οι δικαιούχοι τους δεν συμπλήρωσαν ή δεν διόρθωσαν τα λάθη που εντοπίστηκαν στο ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, ενώ έρχεται ψαλίδι σε 25.000 διπλοσυνταξιούχους και στο σύνολο των συντάξεων που λαμβάνουν, καθώς μέχρι τώρα δεν είχε γίνει εφικτή η διασταύρωση των στοιχείων τους.

Η καταληκτική προθεσμία για να διορθωθούν τα λάθη με τους ΑΜΚΑ και τους ΑΘΜ έληξε στις 9 Μαΐου. Ο τελικός αριθμός, όμως με τις συντάξεις που έχουν λάθη ή άκυρα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 31 Μαΐου περίπου 100.000 συντάξεις (ΙΚΑ, Δημοσίου και άλλων Ταμείων) δεν θα πληρωθούν.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι στα Ταμεία τους και από εκεί να εισπράξουν τα χρήματά τους, αφού διορθώσουν τα λάθη σύντομα. Αν δεν προσέλθουν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου δεν θα πληρωθούν ούτε τον επόμενο μήνα.

 

 «Να βρούμε πόρους μόνοι μας»

 Αυτή είναι η παρότρυνση του δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο οποίος κάνει λόγο όχι για «δικαιότερη κατανομή πλούτου» στη σύγχρονη πραγματικότητα των ΟΤΑ που έχουν υποστεί μειώσεις έως και 60% σε ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, αλλά για «δικαιότερη μοιρασιά της φτώχειας».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι: «πρέπει να υπάρξουν καινούργιοι πόροι. Πόροι σταθεροί, που δε θα επιβαρύνουν τους πολίτες, πόροι που θα κατατίθενται άμεσα στα ταμεία των Δήμων. Πόροι, που θα καλύψουν την «ατέλεια» της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία ανέθεσε πρόσθετες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ χωρίς όμως να κάνει πρόβλεψη των δαπανών που αυτές επιφέρουν. Έσοδα που δύνανται να καλύψουν αυτό το κενό μπορούν να προέλθουν από τέλη όπως: τέλος διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου, τέλος διέλευσης Εγνατίας οδού ή τέλος από παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά κ.α.» Μάλιστα αναφέρει ότι η Τ.Α. πρέπει να διεκδικήσει αυτά τα έσοδα πολιτικά και δικαστικά.

Ε.Δ.

 

Διαδήλωση με… φιλιά

 Με παθιασμένα διαχυτικά φιλιά εκδήλωσαν νέοι της Άγκυρας τις αντιδράσεις τους στην επίπληξη που δέχθηκε ζευγάρι που φιλιόταν στις αποβάθρες του μετρό.

Η συμπεριφορά αυτή εξόργισε δεκάδες νέους, οι οποίοι αποφάσισαν να αντιδράσουν με μία ιδιότυπη διαμαρτυρία: μαζεύτηκαν στις αποβάθρες και έξω από τον σταθμό και άρχισαν να φιλιούνται!

Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς οργή ή επιθετική συμπεριφορά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αντίθεσή τους απέναντι σε μία συντηρητική λογική, που θεώρησαν ότι δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη πρωτεύουσα.

Ε.Δ.

 

 Μια …Ανάσα για τους αγρότες

Αρκετή προσέλευση και συμμετοχή είχε η πρώτη μέρα της διημερίδας για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων αγροτών, ανέργων και νέων επιστημόνων που διοργανώθηκε με την σύμπραξη φορέων και την Α. Σ. «Ανάσα». Ο Προϋπολογισμός του έργου 420.000 ευρώ και ο στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία σε 120 νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα. Γι αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης, επιδοτούμενης κατάρτισης, δικτύωσης και επιστημονικής υποβοήθησης. Όπως είπε ο Παβίας Σταύρος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και περιβάλλοντος ΑΜ – Θ μόνο το 8% του ΑΕΠ της περιφέρειάς μας προέρχεται από τον αγροτικό τομέα, γι αυτό και γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι νέοι να μην επενδύσουν μόνο στον πρωτογενή τομέα αλλά και στην μεταποίηση με καθετοποίηση της παραγωγής. Επίσης είπε ότι στο νομό μας έχουν εγκριθεί 49 Σχέδια βελτίωσης από τα 99 που έχουν υποβληθεί στις Διευθύνσεις Γεωργίας και τα υπόλοιπα έχουν αξιολογηθεί αλλά δεν έχουν έλθει τελικές εγκρίσεις.

Στην διημερίδα παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων καθώς και αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Καραλίδης.

Μ.Ξ.

 

Για αναβολή πάει η δίκη του αρδευτικού

Προς αναβολή πάει η δίκη του αρδευτικού που έχει οριστεί για τις 5 Ιουνίου αφού …άκουσον άκουσον ακόμη δεν έχει υπογραφεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ η Διαχειριστική Μελέτη Υδάτων της ΑΜ – Θ. Να σημειώσουμε ότι και σήμερα να υπογραφτεί πάλι δεν προλαβαίνει να κατατεθεί η μελέτη στο ΣτΕ καθώς πρέπει να υπογράψουν άλλοι 7 υπουργοί γραμματείς και παρατρεχάμενοι!

Η γραφειοκρατία σ’ όλο της το μεγαλείο! Δεν αλλάζει τίποτε σ’ αυτή τη χώρα;

Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…