Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόνιμο πρόβλημα οι  ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

Μόνιμο πρόβλημα οι  ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Σε ετοιμότητα λόγω καύσωνα – Δεν δίνονται εξιτήρια σε ευπαθείς ομάδες

 

Εν αναμονή των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης οι  γιατροί

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται  το νοσοκομείο Ξάνθης για να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά που συνδέονται  με τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα όπως μας αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης όσοι νοσηλευόμενοι ανήκουν  σε ευπαθείς ομάδες δεν λαμβάνουν εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην παρουσιάσουν επιπλοκές λόγω του καύσωνα.

Ο καύσωνας θα φύγει αλλά οι ελλείψεις γιατρών θα μείνουν

Και μπορεί ο καύσωνας να είναι ένα παροδικό φαινόμενο η έλλειψη όμως ιατρικού προσωπικού έχει  γίνει ενδημικό για το νοσοκομείο Ξάνθης. Με δανεικούς ειδικούς  γιατρούς από άλλα νοσοκομεία λειτουργούν οι  περισσότερος κλινικές ενώ οι ειδικευόμενοι ποτέ δεν φτάνουν: «Είναι μόνιμο το πρόβλημα με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ξάνθης. Έχουμε κενά από συνταξιοδοτήσεις , καλύπτονται με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία και πρόβλημα με τους ειδικευόμενους. Όταν για παράδειγμα το  οργανόγραμμα για την Χειρουργική έχει  9 ειδικούς γιατρούς και 7 ειδικευόμενους και λειτουργούμε με 5 ειδικούς και 1 ειδικευόμενο αυτό δεν είναι έλλειψη. Σημαίνει ότι  λειτουργούμε με το ελάχιστο προσωπικό», σημειώνει  ο κ. Κυριαλάνης.

Οι εξαγγελίες, τα μακροπρόθεσμα μέτρα και τα επείγοντα μέτρα

Αναφορικά με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης  για τα μέτρα  ενίσχυσης των νοσοκομείων και γενικά του ΕΣΥ ο κ. Κυριαλάνης εξέφρασε επιφυλάξεις σημειώνοντας: «Ακούσαμε ότι θα λειτουργήσουν  περισσότερες δομές πρωτοβάθμια φροντίδας ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Επίσης  θα γίνεται μια λεπτομερής καταγραφή των περιστατικών για να αξιολογηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Είμαστε σε αναμονή. Όμως το νοσοκομείο μας έχει επείγουσα ανάγκη από προσωπικό κι αυτό δεν το βλέπουμε να γίνεται άμεσα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…