Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης

0

Ο δήμαρχος Δοξάτου επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη και μετέβαινε σε συνέδριο – Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος της Αμφίπολης

 

Ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός, Θέμης Ζεκερίδης, ήταν ο άνδρας που έχασε τη ζωή του το Σάββατο το πρωί μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στο ύψος της Αμφίπολης, στις Σέρρες.

Το ΙΧ που οδηγούσε ο δήμαρχος Δοξάτου συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο 27ο χλμ Μεσοράχης – Αμφίπολης. Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον δήμαρχο με μεγάλη δυσκολία και με σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δήμαρχος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε τη σύζυγό του -επίσης γιατρό- και την κόρη τους για να πετάξουν για τις ΗΠΑ, και μετέβαινε στην επιστημονική ημερίδα που θα γινόταν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με τίτλο «Η πολιτιστική ταυτότητα του δήμου Δοξάτου και της περιοχής του», όπου θα απηύθυνε χαιρετισμό. Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους συμμετέχοντες στην ημερίδα και αυτή ματαιώθηκε.

 

Ποιος ήταν ο Θέμης Ζεκερίδης

Ο δήμαρχος διετέλεσε διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο Θέμης Ζεκερίδης ήταν πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησε Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Ήταν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ήταν παντρεμένος με την Περσεφόνη Παπαδοπούλου, η οποία διετέλεσε γιατρός-Διευθύντρια Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Με δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό και ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Απέκτησαν δύο κόρες, την Αναστασία, Νευρολόγο, καθηγήτρια ανοσολογίας του νευρικού συστήματος η οποία εργάζεται στην Mayo Clinic της Μινεσότα των ΗΠΑ και την Άλκηστη, καθηγήτρια Περιοδοντολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…